12 Mart 2013 Salı

Tom Ford Italian Cypress EDP / 2008


























Tom Ford, ABD kökenli ünlü moda markasıdır.

Tom Ford İtalyan Şipreleri.

Tom Ford Italian Cypress. Odunsu- aromatik gruba dahil edilmiş. Narenciye, yeşil bitkiler, odunsu notalar, sabunsu hissiyat bu parfümü şekillendiriyor. Çeşitli sitelerde notaları karışık olarak verilmiş=

Limon, bergamot, portakal, fesleğen, nane, anason, selvi ağacı, muskat, karanfil, sandal ağacı, vetiver, çam iğneleri, tütsü, ambergis. Ne var ki, bu açıklanan notalara pek itibar etmemenizi rica edeceğim. Çünkü, kokusu genelde düz çizgi gösteriyor ve çok büyük değişimlere sahne olmuyor.

Açılış keskin ve canlı turunçgillerle oldu. Limon ve bergamot baskındır. Temiz, doğal ve yoğun bir başlangıç olmuş. Hemen sonrasında, parfüm maskülen ve sert bir yapıya evrildi. Kremsi ve sabunsu hissiyat kendini belli etti. Anason, adaçayı gibi notalar var. Tıraş kremlerini andıran bu bölümü pek tutmadım. Derinden aromatik otlar da var. Bu bölümü nane, kekik ve çam iğneleri diye tahmin ettim. Son derece ferah, taze, canlı yeşil bitkiler var. Biraz hayranlık uyandırıyor. Aralarda belki zencefil var. Kısacası, açılıştan sonra işler karışıyor. Keskin, taze ve ferah otsu rayihaları beğendim. Sabunsu notaları beğenmedim.

Buraya değin, notalar harman halinde alınıyor ve çok değişmiyor.

Kapanışa gelirken de, bu saydığımız bileşenler devam ediyor. Bunlara odunsu notalar ve biraz da tütsü katılıyor. Vetiver ve çamsı notalar gene var. Tenden de böyle ayrılıyor.

Açılış yumuşak ve ferah olmuş. Sonra maskülen ve sert biçimler var. Kalıcı, güçlü ve tene yakın bir parfüm hissi veriyor. Fark edilirlik başlangıçta yüksek olmakla, sonra zayıflıyor. Derin, karanlık ve gizemli bir kolonya tarzı yansıtıyor. Kremsi/ sabunsu his, bazı bünyelerde temiz çarşaflar, tıraş kremi gibi algılamalara yol açabilir. Ama bence, burun büken ve yapay bir biçimdedir. Aromatik otlar ve çam iğneleri gibi unsurlar ise modern ve dinamik etkiler veriyor.

Narenciye, aromatik otlar ve çam kozalağı ile Akdeniz güneşiyle yıkanan narenciye bahçelerini, kuytu ve sakin korulukları andırmaktadır.

Yoğun, güçlü ve maskülen aromalar daha etkili olmakla, sonbahar- kış dönemine yönelir. Gene bu anlamda dengeli sıkılması yerinde olur. Akşamları ve soğuk havalarda da tercih edilir. Kalıcılığı bir günü bulmakta. Gece kullanımı için daha uygundur. Davet, kokteyl gibi ortamlarda hafif tıraş kremi, ferah turunçgiller ve otsu rayihalarla beğenilecektir.

Markanın Privatê Blend koleksiyonundandır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder