28 Haziran 2013 Cuma

Giorigo Armani Prive- Rose Alexandrie EDT / 2008

 















Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani Prive- Rose Alexandrie isimli parfümü yorumluyoruz. Metalik, tatlımsı, sabunsu, ekşimsi, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, misk ve çiçeksi notalar barındırıyor. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilebilir.

Neroli, gül, mimoza, mandalina ve bergamot gibi aromalar açıklanmış.

Giorgio Armani Prive Rose Alexandrie isimli parfümün açılışında metalik tarzda gül teması ve turunçgiller ( bergamot, mandalina ) var. Turunçgiller daha sonra biraz ekşimsi vurular yapıyor. Devamında çiçeksi notalar gelecektir. Erkeksi tarzda yeşil ve ferah kokan portakal çiçeği, turunç yaprağı ve tatlı neroli hissediyoruz. Orta bölümün bir diğer koku bileşeni de sabunsu çiçeksi notalardır. Mimoza ve kediotu olabilir. Gene sabunsu misk ile parfüm tenden ayrılacaktır.

Giorgio Armani Prive- Rose Alexandrie isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmadan önce, kısa süreliğine dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Sonrasında sakinleşip tensel koku formuna geçmekte. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olması, sabunsu kokan çiçekler ve misk sayesindedir. Çok az tatlılığın yanı sıra başarılı nota geçişleri ve uyumlu aromalar gözleniyor. Yapaylık hissetmedim. Yalnızca son bölümdeki yüksek sabunsuluk, kullanımı biraz zorlaştırabilir. Tene dengeli dozaj verilirse ( üç- dört fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyacağını düşünüyorum. Bununla birlikte soğuk havalara ve akşam saatlerine yönelik opsiyonu var. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmeleri için de idealdir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder