4 Eylül 2013 Çarşamba

Serge Lutens- Five O' Clock Au Gingembre EDP / 2008




























''Zencefil merkezli koku... Beş çayı törenlerinde, beyaz eldiven giymiş garsonları hayal ediyorum...''

Serge Lutens

Serge Lutens- Fransız parfüm markasıdır. Serge Lutens- Five O' Clock Au Gingembre isimli parfüm, İngilizlerin beş çayı geleneğinden esinleniyor. Beş çayı törenlerinde, İngilizler, misafirlerine zencefilli kurabiye, kek ve reçeller ikram ediyorlar... Parfümün tasarımcısı Christopher Sheldrake olarak gösteriliyor.

Serge Lutens- Five O' Clock Au Gingembre- aromatik otlar, baharatlar ve odunsu notalarla şekillenmiş. Tatlı, şekerli, sıcak, keskin ve ekşimsi kokular vermekte. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilmekte.

Üst- çay, bergamot,

Orta- zencefil, tarçın, odunsu notalar,

Alt- kakao, bal, amber, paçuli, karabiber.



Serge Lutens- Five O' Clock Au Gingembre- serin naneli- limonlu zencefil notasıyla açılıyor. Bergamot ve mandalina gibi ekşimsi, tatlı ve keskin turunçgiller de başlangıçta algılanır. Orta bölümde turunçgiller ve baskın baharatlar vardır. Tarçın, muskat ve karabiber tarzında baharatlar tahmin ediyoruz. Bu baharatlara adaçayı katılıyor. Son bölümdeki yapay ve sentetik deri ve odunsu notalar ( paçuli, sedir ağacı ) ve şekerli vanilyayı beğenmediğimizi söyleyelim.



Serge Lutens- Five O' Clock Au Gingembre- son kısım hariç dengeli, uyumlu ve kaliteli aromalar veriyor. Notalar büyük ölçüde harman halindedir. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Ferah, enerjik ve modern bir koku karakteri vardır. Kalıcılık, günün büyük bölümünde etkilidir. Fark edilirlik başarılıdır. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Her mevsime uyar. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder