16 Ocak 2014 Perşembe

Giorgio Armani Prive- Vetiver Babylone EDP / 2008






İtalyan modasının önemli markalarından Giorgio Armani' nin özel koleksiyon kokularından olan Giorgio Armani Prive Vetiver Babylone- aromatik otlar, narenciye esintileri ve yumuşak baharatlarla şekillenmiş. Aromatik- odunsu grubunda gösterilmiş.

Üst notalarda mandalina, limon, bergamot, ortada kişniş, kakule, pembe biber, altta ise paçuli ve vetiver aromalarına yer verilmiş. Genelde dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar var. Tatlı, tuzlu, ekşimsi, kuru ve yumuşak tonlamalar birbirine karışmış.

Giorgio Armani Prive- Vetiver Babylone ile ilgili kısa yorum...

Başlangıçta iki değişik koku nüansı var=

Turunçgiller= Portakal merkezlidir. Bergamot ikinci sırada gelir. Asitli, ekşimsi ve metalik bir yapıdadır.

Aromatik otlar= Kişniş ve nane olarak tahmin ediyoruz. Tuzlu ve ekşimsi hava vermekte. Açılışta kısa süre sonra turunçgiller ile birleşerek, yeşil turunçgilli esintiler yapmakta.

Vetiver notasının ana tema olarak, ortalardan itibaren koku karakterine dahil olduğunu görüyoruz. Yalnız otların arasında algılanıyor.



Devamında yumuşak baharatlar sahne almakta= Karabiber, kuru kakule ve keskin kırmızı biber var. Canlı ve temiz yeşil notalar baharatlara katılıyor.

Kapanışta da tozlu odunsu notalar egemendir= Vetiver, sedir ağacı önemlidir. Ahşap notaları da vardır.

Giorgio Armani Prive- Vetiver Babylone, basit bir formülasyona sahiptir= Ana tema vetiver, turunçgiller, otlar, hafif baharatlar ve odunsu notalar...Günlük kullanımda tazelenebilir. Her mevsime ve her sosyal ortama uyar. Özgürce tene uygulanır. Kalıcılık kaliteli bir kolonya kadar olmuş. Fark edilirlik ise, tene yakın durmasıyla ilgilidir. Kendini sahibine hissettirir. Aromalar akışkandır ve karakterini çabuk belli eder.

Koku- 5 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder