1 Eylül 2014 Pazartesi

Nasomatto- Duro Extrait Parfum
























Nasomatto, Hollanda merkezli niş parfüm markasıdır. Nasomatto Duro adlı kokuyu inceliyoruz. Dumanlı rayihalar, hayvansal notalar ve deri notası parfüme egemen olmuş. Baharat ve odunsu biçimlenme de vardır. Odunsu- şipre grubunda gösterilmiş.

Aromatik otlar, kuş üzümü, vetiver, paçuli, öd ağacı, sedir ağacı, deri, tütsü, amber, misk, civet ( misk yağı ) gibi notalara çeşitli kaynaklarda rastladım. Parfümün genelinde bu akorlar harmanlanmış şekilde hissediliyor.

Nasomatto Duro, ilk önce sentetik notalarla açılıyor ve bu aromalar baştan sona etkili oluyor. Açılış sentetik deri, tütsü ve odunsu notalarla olmuştur. Sonra aromatik ve tatlı kırmızı meyvelerle tenim biraz rahatladı. Ne ki, sentetik biçimler sürüyor. Yeşil bitkisel notalar ferah ve moderndir, ama pek etkili değildir.

Devamında ise, öd ağacı- sedir ağacı kaynaklı odunsu notalar geliyor. Baharat katmanı bunlara eşlik etmekte. Odunsu- baharatlı yapısal düzen görülüyor. Tozlu- topraksı bir paçuli, hayvansal bir misk ve bir miktar tütsü ile kapanış gerçekleşmiştir. Bununla beraber derimsi nüanslar da alttan kendini hissettiriyor.

Çoğu kişi beğenmez. Günlük kullanıma uygun değil. Daha ziyade konsept parfüm gibi duruyor. Meraklısı kullanır. Hayvansal deri ve misk temalı bir parfüm denilebilir. Neredeyse hiç tatlılık yok. Yoğun, güçlü, kalıcı, köşeli, sert ve yapışkan aromalar mevcuttur. Arsız ve edepsiz diyebileceğimiz bir karakterdedir. Bir- iki fıs yeter- daha fazla sıkılmaz. Sonbahar- kış kokusudur. Başka zaman gitmez. Kalıcılığı iki güne varıyor. Fark edilirlik rahatsız edici boyutlardadır. Yapay, aşırı ve dengesiz biçimler her zaman hissedilir. Bu parfümü en iyisi Araplar' a kullandırmalıyız.

Odunsu notalar bile sert olmuş. Sadece kuş üzümü meyveli tonlardan ötürü, hafif bir şekerlilik var. Derinden sabunsu notalar da alınmakta. Sonlarda reçinelere rastlanır. Açılıştaki yapay deri, öyle bir hal almış ki, ayakkabı boyalarını, cilalarını andırıyor. Sıcak, maskülen, derin, karanlık ve kuru tonlamalar var. Hacı yağı kokusu ile hayvansal parfümler arasında ilginç bir yerde bulunması ile önemli olabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder