20 Haziran 2014 Cuma

Prada- Amber Pour Homme EDT / 2006



Prada- İtalyan moda markadır. Erkek ve kadın giyim, çanta, ayakkabı, deri ürünleri alanında çalışmalar yapıyor. Parfüm de üretiyor. Bugün Prada- Amber Pour Homme isimli kokuyu yazacağım...

Prada- Amber Pour Homme- sabunsu bir parfümdür. Bu parfümde eski berber dükkânı ve yeni yıkanmış çamaşır efekti verilmeye çalışılmış ve başarılı da olunmuş. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilecek, kaliteli ve maskülen bir parfümdür. Sıcak, yumuşak, sabunsu, ferah ve temiz hissiyat vermektedir. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilmektedir. Narenciye, baharat, plastiğimsi deri gibi koku nüansları vermektedir.

Üst- mandalina, portakal çiçeği, bergamot, kakule,

Orta- portakal çiçeği, misk, vetiver, sardunya, mür yağı,

Alt- laden otu, deri, sandal ağacı, tonka fasülyesi, paçuli, vanilya, safran.

Metalik ama yumuşak ve enerjik olmayı başaran turunçgiller açılışı yapmıştır. Bergamot, mandalina bulunuyor. Temiz ve net aromalar beğenilmekte...

Prada- Amber Pour Homme' un- asıl önemli olan tarafı, parfüm tene yerleşirken hissedilen sabunsu aromalardır= Biz bunları genellikle sabunsu baharatlar, misk ve aromatik otlar olarak tahmin ediyoruz= Kimyon, karanfil, sardunya, fesleğen olabilir. Tozlu ve buruk tonlamalar yapar. Ne ki, sakin, dengeli ve rahatlatıcıdır.

Parfümde son aşama, plastik ve yapay notalar şeklindedir= Deri, odunsu notalar ( baskın vetiver ve sonra paçuli ) ve gene misk karşımıza gelmektedir. Amberden ziyade, sabunsu bir misk algılanır.

Prada- Amber Pour Homme' un genelinde sabunsu notalar egemendir. İkinci sırada, odunsu notalar baskındır. Amberin sözü pek geömez. Sabunsu harman içerisinde, notalar belli bir denge ve bütünlük gösterir. Sürpriz yoktur. Parfüm düz çizgide gider. Kalıcılık ve fark edilirlik için, kaliteli bir kolonyayı referans alacağız. Tene yakın durma eğilimindedir.

Tenime özgürce uyguladığım bir parfüm oldu. Günlük kullanımda elbette yeri olacaktır. Sonbahar- ilkbahar arasına uyum sağlar. Soğuk havalar ve serin yaz akşamları için idealdir. Kapalı alanlarda az miktarda sıkılması yetecektir. Gece eğlenceleri, açık hava davet ve kokteylleri, bu parfümün kullanılabileceği ortamlardır. Günlük kullanımda tazeleme yapılabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder