9 Şubat 2013 Cumartesi

Tom Fotrd Arabian Wood EDP / 2008


























ABD' li moda firması Tom Ford, Arap etkili bir parfüm yapmak istemiş. Ama bence, Arap etkili değil. Sebebini aşağıda zaten açıklayacağız. Tom Ford Arabian Wood, çiçekler, odunsu vurgular, aromatik notalar ile şekillenen bir kokudur. Odunsu- şipre grubuna uygun görülmüş.

Notalarını verelim= Odunsu notalar, gül, frezya, portakal çiçeği, bergamot, gül, ylang ylang yağı, yasemin, gardenya, süsen, bal, paçuli, sedir ağacı, meşe yosunu, sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, kasnı otu sakızı, lavanta... Harmanda bir karmaşa ve düzensizlik var. Çok fazla aroma var. Daha sade, basit olabilirdi.

Genel değerlendirme= Odunsu gül, kremsi ve pudralı çiçekler açılışı başlatır. Sonra ağaçsı ve odunsu notalar gelir. Yosun, bal ve amberle kapanış oluyor.

Ayrıntılar= Odunsu- çiçeksi/ misk kategorisine daha yakın koku karakteri var. Sabunsu ve kadınsı tarzda çiçekler mevcuttur. Tatlı, sıcak, yosunsu aromalar bulunur. Yosun, son bölümde belirgindir ve yosunlu bal- yosunlu amber gibi biçimlenmeye izin verir. Parfümün pudralı ve güçlü bir yapısı var.

Parfümdeki Arap vurgusu tam yerini bulmamış... Arap tarzı deyince, aklımıza öd ağacı, tütsü, misk, reçineler gelir... Burada onlardan yok. Arap kokularında kullanılan gül, yasemin, frezya gibi çiçekler var. Bu çiçeklerin, parfümde pudralı ve yoğun kullanılmasını biraz Arap tarzına yaklaştırabiliriz. Diğer taraftan, Arap parfümlerinde meşe yosunu, lavanta, bal gibi şipre notalar olmaz. Bu aromalar kullanılmayabilirdi. Ya da lavanta açılışta yer alabilirdi.

Tende kalıcılığı 24 saati neredeyse buluyor. Güçlü, yoğun ve pudralı aromalar var.  Fark edilirliği iyi olmuş. Tene çabucak yerleşip, kuruyor. Günlük kullanıma bence uymaz. Daha çok, konsept ve koleksiyonluk bir kokusu var. Notalardaki düzensiz dağılım, kokusunda da sorunlara yol açıyor. Ne var ki, odunsu gül, yosunsu rayihalar, amber, paçuli... bir ölçüde beğeniliyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder