22 Mart 2023 Çarşamba

Byredo Parfums- Tobacco Mandarin Extrait De Parfum / 2020

 















Byredo- Stockholm merkezli İsveç niş parfüm markasıdır. Bugün Byredo Parfums- Tobacco Mandarin isimli parfümü değerlendireceğim. Tatlı, pudralı, kirli, bir miktar ferah, sıcak ve yapay esintiler veriyor. Turunçgiller, baharatlar, deri, tonka fasülyesi, tütün, baharatlar, badem, odunsu notalar ve amber aromaları barındırıyor. Oryantal grupta gösterilebilir.

Üst- kimyon, mandalina, kişniş,

Orta- tütün, deri, laden otu,

Alt- buhur, sandal ağacı, agar ağacı ( öd ağacı ).

Byredo Parfums- Tobacco Mandarin- belli düzeyde ferah ve enerjik turunçgilli baharatlarla başlıyor. Tatlı kimyon- mandalina net olarak algılanıyor. Yapaylık barındıran kekremsi badem ve pudralı tonka fasülyesi bunu takip etmekle, ilk defa koku formu bozulmuştur. Devamına sigara izmariti ve küllük kokuları hissettim : Tamamen kirli, yapay ve sıcak olmak üzere tütün- deri- laden otu üçlüsü sıralanmakta. Sonda gene bir üçleme ile karşı karşıyayız : Tatlı sandal ağacı- amber- öd ağacı biçiminde yüksek tatlılık ve sıcaklık barındıran odunsu- ambersi aromalar vardır.

Byredo Parfums- Tobacco Mandarin ( Tütün- Mandalina ) isimli parfümde aromalar turunçgilli baharatlar, kirli notalar ve odunsu- ambersi koku grubu tanımlamasıyla, ikili- üçlü koku katmanları olarak sırasıyla devreye girmekte. Oldukça hızlı akışkanlıkla tene yerleştiğini anlıyoruz. Ancak sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yırtıcı- saldırgan bir fark edilirliği olacaktır. Baharatlardan tütüne, deriden ambere kadar uzanan geniş koku yelpazesi ve bunların hepsinin de kirli, yapay, pudralı ve yüksek tatlılık barındıran tarzda verilmiş olması : Tene dengeli sıkılmasını ( üç- dört fıs ) gerektiriyor, fark edilirliği ve kalıcılığı ( çabuk terleyen yağlı tende güçlü esintilerle dört gün ) yükseltiyor, dikkatli kullanılmazsa- burun ve zihin algısını zorlamasına ve baş ağrısı yapmasına yol açıyor. Parfüm bu haliyle yalnızca sonbahar- kış mevsimine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygun olabilir. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde- o da dikkatli kullanmak şartıyla düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder