29 Nisan 2023 Cumartesi

Amouage- Interlude Black Iris Man EDP / 2020

 















Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönetimindeki niş parfüm şirketidir. Bugün Amouage- Interlude Black Iris Man isimli parfümü inceleyeceğiz. Baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, reçineler, deri, tütün, meyvemsi notalar, tütsü ve amber aromalarıyla şekilleniyor. Yağlı, sıcak, keskin, tatlımsı, kuru, sert, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- oryantal kategorisinde gösterilebilir.

Üst- menekşe yaprağı, biberiye, bergamot, 

Orta- iris, buhur, mür reçinesi, laden otu, amber, vanilya,

Alt- deri, agar ağacı ( öd ağacı ), sandal ağacı, paçuli, sedir ağacı.

Amouage- Interlude Black Iris Man isimli parfümün başlangıcı çiçeksi notalarla yapılmış. Yeşil ve ferah kokan menekşe yaprağı, erkeksi tarzdadır. Bunu gene ferah meyvemsi baharatlar takip ediyor. Kekik ve pembe biber algıladım. Tene yerleşme döneminde daha keskin karabiber biçimine girecektir. Baharatların meyvemsi yönü ise çilek ve vişne tandanslıdır. Meyvemsi nüanslar şekerli değil de, tatlımsı kokuyor. Orta bölümde gene çiçeksi notalarla karşılaşmaktayız. Pudralı iris hissediliyor. Buna pudramsı / kuru yapıdaki deri notası katılıyor. Sonlara doğru ikisi de kuru yapıdaki tütsü & tütün aromaları dikkat çekiyor. Dumansı efekt yapan ( yanmış- yakılmış ) tütsü baskındır. Buna tütün vurgusu eşlik ediyor. Ayrıca burada, kuru tütsü notasının yapısal biçimini alan ve ona eklemlenen bir odunsu notadan ( vetiver ) bahsetmeliyiz. Kapanışta yağlı, sıcak ve yapay kokan öd ağacı & sandal ağacı ikilisi ve keskin laden reçinesi vardır. Odunsu notalar da keskinleşiyor. Parfüm tenden ayrılmadan önce yağlımsı biçimdeki amber notasını görüyoruz. Amber vurgusu geri planda kalarak, deri, sandal ağacı ve öd ağacı notalarına destek vermektedir.

Amouage- Interlude Black Iris Man isimli parfümün, klasik Amouage- Interlude Man isimli parfümden farkı, ana tema konumunda olan aromatik yeşil menekşe ve pudralı iris notalarıdır. Bu notalar dışında diğer bütün koku bileşenleri iki parfümde de aynıdır. Çiçeksi notalar, baharatlar, tütsü, tütün, deri ve öd ağacı- sandal ağacı kombinesi baskın aromaları oluşturur. Diğerleri yardımcı elemandır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yerleşiyor. Ancak tene yakın kalmaktan ziyade özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Baharatlar, deri ve öd ağacı- sandal ağacı vurguları kalıcılık ve fark edilirliği yükselten etmenlerdir. Yağlı, sıcak ve yapay aromalarından dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünebilirsiniz. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder