10 Nisan 2023 Pazartesi

Amouage- Ashore Woman EDP / 2020

 














Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönetimindeki Arap niş parfüm markasıdır. Şimdi Amouage- Ashore Woman isimli parfümün incelemesine geçiyoruz. Çiçeksi notalar, baharatlar, güneş notaları, odunsu notalar ve amber aromaları bu parfümü şekillendirmektedir. Sabunsu, pudralı, tatlı, kremsi, sıcak, soğuk, ferah, yumuşak ve yapay esintiler yapıyor. Şipre- çiçeksi ya da oryantal çiçeksi kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- kakule, pembe biber, zerdeçal,

Orta- yasemin, güneş notaları, gül, 

Alt- ambergris, sandal ağacı, buhur. 

Amouage- Ashore Woman isimli parfümün açılışı ve devam notaları çiçeklerle olmuş : Önce sabunsu ve pudralı çiçeksi notalar geliyor. Bu çiçekler biraz soğuktur. Gül, yasemin, menekşe ve hanımeli sayılabilir. Sonra gayet ferah bir tatlılık veren çiçeksi notalar sahne almakta. Neroli ve zambak hissedilecektir. Orta katmanı tamamen sıcak ve kremsi baharatlar dolduruyor. : Zerdeçal, kakule ve pembe biber ile birlikte güneş notalarını da burnumuz algılıyor. Bu baharatlar biraz da biberlidir. Gene pudralı ve sıcak odunsu notalar ( sandal ağacı ) ve amberle sona gelinmekte. Burada bir miktar yapaylık mevcuttur.

Amouage- Ashore Woman isimli parfümün çiçeksi notaları kadınsı ve baharatları de erkeksidir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla yarım saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan sabunsu, kremsi ve sıcak tonlamalar ve sondaki yapaylık kalıcılık ve fark edilirlik değerlerini yükseltmiş ve fakat parfümün tene dengeli dozajlanması gerektiğini bize öğretmiştir. Gene aynı minvalde ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokudur. Dış ortamdaki kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize n uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder