3 Mart 2023 Cuma

Amouage- Overture Man EDP / 2019

 















Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesinin yönetimindedir. Bugün Amouage- Overture Man isimli parfümü yorumluyoruz. İçkimsi notalar, baharatlar, tütsü, dumanlı notalar ( sigara dumanı ), odunsu notalar, reçineler ve deri içeriklidir. Sıcak, kuru, kirli, hayvansal ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş.

Üst- konyak, kimyon, kakule, muskat, safran, greyfurt, zencefil,

Orta- mür yağı, laden otu, tarçın, benzoin, mastik reçinesi, paçuli, sardunya,

Alt- hayvansal notalar, sigara dumanı, tütsü, sandal ağacı, deri, adaçayı.

Amouage- Overture Man isimli parfümün başlangıcı, sıcak konyak nokta vuruşuyla oluyor. Bu içkimsi notalardan sonra sıcak, kuru ve biberli baharatlar sahne alıyor ve orta katmanın sonuna kadar etkinliğini sürdürüyor. Bu baharatlar biberli kimyon temasına yaslanacaktır. Devamında hemen kakule, muskat, safran, biber, zencefil ve tarçın olarak çeşitlenecektir. Bununla beraber, henüz orta katmanda sıcak, kirli, kuru ve hayvansal notalarla / aromalarla karşılaşacağız. Bunlar elbette bariz bir yapaylık da barındırıyor. Şöyle gruplandıralım : Tütsü / sigara dumanı, odunsu notalar ( paçuli ), reçineler ( mür yağı, benzoin ), deri ve odunsu notalar ( sandal ağacı ) görmekteyiz. İşte bu hayvansal notalar, parfümü kapanışa doğru, yavaş yavaş götürecektir.

Amouage- Overture Man isimli parfümde konyak, kimyon ve sigara dumanı gibi notalar her katmanda etkindir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Bunda, koku gruplarının türdeş ya da benzer olmasının büyük etkisi vardır. Neredeyse bütün aromalar sıcak, kuru ve hayvansaldır. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmesini tavsiye ederim. Üç- dört fıs yeter. Baharatlı ve hayvansal koku grupları ve yapaylık da dahil olmak üzere sıcak, kuru ve kirli rayihaları düşünüldüğünde kalıcılık ve fark edilirlik çok yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale koyuyor. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder