4 Mart 2023 Cumartesi

Yves Rocher- Cuir de Nuit EDP / 2019

 















Yves Rocher- Fransız butik parfüm ve kozmetik firmasıdır. Şimdi Yves Rocher- Cuir de Nuit isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Yumuşak, sıcak, ferah, yapay, kuru, tatlı, şekerli ve pudralı yapısı var. Gurme notalar, odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatlar, tütsü, deri, vanilya, reçineler ve amber içeriklidir. Odunsu- oryantal grupta gösterilebilir.

Vanilya, kakao, pembe biber ve kahve aromaları açıklanıyor. Buna ilaveler yapacağız.

Yves Rocher- Cuir de Nuit isimli parfümü ilk sıktığımda, çok hızlı biçimde kuru ve sıcak odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli, sedir ağacı ), tütsü ve deri aromaları tenime oturdu. Sonrasında hiçbir şey olmadı. Parfümün bütün numarasının bu olduğunu düşündüm. Ama bayağı hoşuma gitmişti. Az ve öz. Odunsu notalar ve tematik bir parfüm...

Bir gün sonra, yoğun ve saldırgan pudralı çiçeksi notalar, baharatlar ve öd ağacı merkezli odunsu notalar ile yeniden başlayarak / ya da kaldığı yerden devam ederek beni şaşırttı. Sıralama da gül, zambak, safran, pembe biber, öd ağacı, yasemin ve manolya şeklinde oldu. Devamında gelen vanilya, gurme notalar ( kakao, kahve ), reçineler ( benzoin ) ve amber aromaları iyice şekerli ve elbette yapay kokmaktadır. Böylece bu parfümün tenimdeki macerası bitti.

Yves Rocher- Cuir de Nuit ( Gece Derisi ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. İlk gün, aromalar çok hızlı biçimde tenime oturmuştu. İkinci gün ise gayet yavaş ve kararlı tarzda, iki saat içinde tenime yerleşti. İlk defa, bir parfümün tenime iki günde yerleştiğini görüyorum. İlginç bir deneyim... Ardından sahibine ve dışarıya karşı dehşetengiz yoğun, boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende de dört gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Yoksa ikinci gün, burun ve zihin algısını zorlayıp baş ağrıtabilir. İkinci gün, koku yapısına hakim olan pudralı, şekerli ve yapay rayihalar ile genele yayılmış sıcaklık ve odunsu- derili- çiçeksi koku gruplarının marifetiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok fazla yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Sonbahar- kış mevsimi, soğuk ve serin havalar ve akşam saatlerine uygundur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder