21 Mart 2023 Salı

Narciso Rodriguez- Ambreê EDP / 2020

 















Narciso Rodriguez- ABD moda markasıdır. Bugün Narciso Rodriguez- Ambreê isimli bayan parfümünü konuşacağız. Çiçeksi notalar, misk, amber ve vanilya içeriklerine sahiptir. Tozlu, sabunsu, pudralı, kremsi, tatlı, sıcak, tuzlu ve hayvansal yapısı var. Ambersi- çiçeksi kategorisinde gösterilmiş. 

Üst- frangipani, ylang ylang, beyaz çiçekler,

Orta- misk, amber,

Alt- kaşmir ağacı, vanilya, sedir ağacı.

Narciso Rodriguez- Ambreê isimli parfüm, büyük oranda çiçeksi notaların hakimiyetindedir. Mesela açılışta tropikal karakterli kremsi çiçekler var. Tropikal çiçekler deyince, biraz araştırma yapma gereği duydum : Kasımpatı, begonya, çarkıfelek çiçeği vs. bu türden çiçekler listesinde anılıyor. Kremsi çiçeklere gelince; yasemin, gardenya ve frezya olabilir. Sabunsu olmaktan daha ziyade, pudralı ve tozlu rayihalar yapan çiçeksi notalar da bunu takip ediyor. Bu çiçekler de baharatlı sarı çiçek formundadır. Ylang ylang, frangipani, mimoza ve hanımeli sayılabilir. Hayvansal ve tuzlu yapıdaki misk- amber ikilisi sonlara doğru algılanmaktadır. Kapanışta bu sefer tatlı misk- vanilya kombinesi var.

Narciso Rodriguez- Ambreê- genelde çiçeksi katmanlardan oluşuyor. Diğer koku katmanları da sırasıyla bunu takip ediyor. Gayet yavaş akışkanlıkla tene yapışıyor. Ancak tene yakın kalmıyor, aksine özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlikle esiyor. Parfümün genelinde sıcaklık, toz ve pudra tabakası ve sonlara doğru yoğun hayvansallık göze çarpıyor. İşte bu nedenle çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Buradaki tek istisna, misk ve vanilyanın tatlımsı oluşudur. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder