18 Nisan 2023 Salı

Hermes- L'Ombre Des Merveilles EDP / 2020

 















Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi Hermes- L'Ombre Des Merveilles isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, kremsi, sıcak, yumuşak, şekerli, yapay, sucul, ferah ve hafif esintileri var. Aromatik otlar, meyveler, turunçgiller, baharatlar, vanilya, reçineler, tütsü, tonka fasülyesi ve amber içerikleri veriyor. Odunsu- oryantal kategorisinde gösteriliyor.

Sadece siyah çay, tütsü ve tonka fasülyesi notaları açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Hermes- L'Ombre Des Merveilles- sucul hissiyat barındıran tatlı turunçgiller ve meyveler harmanıyla başlıyor. Portakal, greyfurt, kuş üzümü ve ahududu seçilmekte. Bunlar meyankökü aromasıyla daha da tatlandırılıp şekerli hale getirilmiş. Bunu nispeten tuzlu ama ferah aromatik otlar takip ediyor. Siyah çay, burada koyu bir sıcaklıkla ana temadır. Kişniş ve mate yaprağı da düşünülebilir. Devamında orta bölümü kaplayan tatlı baharatlar var. Tarçın, biber ve kakule olabilir. Bunlar da hafif biberimsi ve sıcaktır. Gayet tatlı yapıdaki amber & vanilyalı reçineler sona doğru parfümü iyice sıcak ve yapay hale getiriyor. Dumanı tüten sıcak tütsü buna ekleniyor. Ama gene burada yoğun ve kesif bir pudra tabakası var : Evet, klasik pudralı yapısıyla çok tanıdık gelen tonka fasülyesi... Parfümün kapanış kısmı, bayık ve boğucu şekerli & pudralı vanilya ve tonka fasülyesi ile günümüzün şekerli fujerleri gibi vurgular yapmakta.

Hermes- L'Ombre Des Merveilles isimli parfümün siyah çay, tonka fasülyesi ve tütsü üçlüsü üzerine kurgulandığı belirtiliyor. Bu, bir bakıma doğru bir tanımlamadır. O zaman, açılıştaki şekerli meyveler ve sondaki vanilya- amber geçiş elemanları gibi düşünülebilir. Ne var ki, her şeyden önce, tatlı baharatlar orta bölümü ana tema seviyesinde forse ediyor. Sonra, şeker oranı yüksek meyveler ilk başta kaliteyi düşürüyor. Baharatlar aşağıya inip vanilya ile birleşince, ikisi birden iyice kremsi tonlamalar yapıyor. Bütün bu açıklamalarımızdan çıkacak sonuç, özetle parfümün tene dengeli dozaj verilmesi gerektiğidir. Üç- dört fıs yeter. Bu arada elbette tonka fasülyesinin pudralı oluşuna da dikkat etmeliyiz.

Hermes- L'Ombre Des Merveilles isimli parfümde, aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet yavaş akışkanlıkla tene oturmakta. Bundan sonra kremsi & şekerli tonlarda baharatlı- vanilyalı- tonka fasülyeli yapısal düzen söz konusudur. Nota geçişleri başarılı olmasına rağmen, yukarıda bahsettiğimiz nedenlerle parfümün kullanımına dikkat edilmelidir. Gene aynı minvalde sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünebilirsiniz. Ayrıca kremsi, şekerli ve pudralı yapısından ötürü fark edilirlik ve kalıcılık yüksektir. Özellikle dışarıya karşı kuvvetli fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende de, gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapacaktır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder