26 Mart 2023 Pazar

Amouage- Crimson Rocks Woman EDP / 2020

 















Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönetimindeki niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Crimson Rocks Woman isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, yumuşak, sıcak ve ferah esintiler sunuyor. Çiçeksi notalar, baharatlar, bal, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- tarçın, pembe biber,

Orta- bal, gül,

Alt- meşe ağacı, sedir ağacı, vetiver.

Amouage- Crimson Rocks Woman isimli parfüm, kısaca tatlı güllü- ballı tarçın, tatlı amber ve yumuşak vetiver ile özetlenebilecek bir koku formuna sahiptir. Başlangıçtan sona değin ferah çiçeksi notalar, aromatik yumuşak baharatlar, tatlı olmasına rağmen yapay kokmayan amber ve odunsu notalar çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Baharatlardaki hafif biberli ve lüks tatlılığı göz önüne alırsak, tarçın- pembe biber işbirliğini düşünebiliriz.

Amouage- Crimson Rocks Woman- Paco Rabanne- One Million isimli parfümün öncüsü olduğu modern- tatlı baharatlı parfüm geleneğinin başarılı bir uzantısıdır ve genel hatlarıyla bu parfüme benzemektedir. Bu nedenle erkek kullanımına da çok uygundur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yerleştikten sonra, sahibine ve dışarıya karşı etkili bir fark edilirlik yapıyor. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Balla tatlılığı yükseltilmiş baharatlar kalıcılığı yükseltiyor ama rahatsız etmiyor. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar olduğu söylenebilir. Ancak şu şartla ki, tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uyacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder