9 Mart 2023 Perşembe

Amouage- Overture Woman EDP / 2020

 















Amouage- Umman kraliyet ailesi tarafından yönetilen Arap niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Overture Woman isimli parfümü yorumlamak niyetindeyim. Tatlı, şekerli, hayvansal, sıcak, yağlı ve yapay esintileri var. Misk, misk yağı, deri, reçineler, amber, meyveler, içkimsi notalar, çiçeksi notalar, baharatlar ve turunçgiller bu parfümü şekillendirmiş. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- birendi içkisi, elma, safran, bergamot,

Orta- benzoin, mür yağı, tarçın, gül, sardunya,

Alt- deri, buhur, laden otu.

Amouage- Overture Woman isimli parfümün, koku grupları bakımından ele alınmasının doğru olacağı düşüncesindeyim.

1. Bölüm : Hayvansal, sıcak ve yağlı notalar : Burnuma gelen ilk kokular bunlar oldu. Misk- misk yağı, deri, reçineler ( buhur, laden otu, mür yağı, benzoin ) ve amber vurguları elbette yüksek düzeyde yapaylık barındırıyor.

2. Bölüm : Tatlı & şekerli notalar : Burada meyveler ( elma ), turunçgiller ( bergamot ), içkimsi notalar ( birendi içkisi ), çiçeksi notalar ( gül ) ve baharatlar ( safran, tarçın, sardunya ) yer alıyor. Şöyle formüle edebiliriz : Tatlı meyveli- birendili- güllü- safranlı tarçın.

Amouage- Overture Woman isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yalnız tecrübesiz burunlar, hayvansal aromaları tek parça- iç içe geçmiş şekilde algılayabilir- notaları tek tek ayırt edemez. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun, boğucu ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. İki- üç fıs yeter. Parfümün genelinin yüksek hayvansal ve tatlı & şekerli rayihalardan oluşması ve özellikle hayvansal aromalardaki yapaylığın etkisiyle kalıcılık ve fark edilirlik çok fazlaca artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerek şart haline getirmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanırken, dengeli sıkmayı ( iki- üç fıs ) unutmayınız.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder