23 Nisan 2023 Pazar

Amouage- Meander Man EDP / 2020

 














Amouage- Umman kraliyet ailesinin niş parfüm markasıdır. Bugün Amouage- Meander Man isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, kremsi, pudralı, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Reçineler, baharatlar, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya ve meşe yosunu barındırıyor. Odunsu- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- buhur, havuç tohumları, pembe biber, karabiber,

Orta- iris, cypriol yağı, gül, nergis,

Alt- sandal ağacı, buhur, vetiver.

Amouage- Meander ( Menderes ) Man- sıcak kremsi reçinelerle başlıyor. Bunu kremsi baharatlar ( kakule, tarçın ) takip etmektedir. Sonrasında tamamen yeşil kokan ferah aromalara geçilecektir. Bu bağlamda yeşil bitki karşımı, aromatik otlar, yeşil kokan reçineler ( kasnı otu sakızı, selvi bitkisi ) ve yeşil erkeksi çiçekler ( gül, iris ) önemlidir. Çiçeksi notalar hafif pudralı esintiler yapan nergis ve kediotuyla destekleniyor. Sonlara doğru, bu yeşil & bitkisel aromalara kısa bir ara vereceğiz. Tenimizde gene sıcak esintiler olacak. Tatlı ve kremsi odunsu notalar ve vanilya tenimizde yer değiştirecek. Sıralama şöyledir : Sandal ağacı- vanilya- vetiver- öd ağacı. Aslında bu vetiver, yeşil notalara dahil edilmelidir. Kapanışta gene yeşil kokan ferah aromalar vardır : Vetiver, meşe yosunu ve reçineler. Böylece tenden ayrılmaktadır. 

Amouage- Meander Man- kremsi aromaları ile ( baharatlar, vanilya, odunsu notalar ) Kenzo- Kenzo Homme Night isimli parfümle büyük ölçüde benzerlik taşıyor. Artık niş markalar da, ana akım- moda markalarının parfüm koku tasarımlarından esinleniyor. Ben burada en çok, yeşil & bitkisel aromaları beğendim. Parfümün genelinde sıcaklık, dengeli tatlılık ve uyumlu aromalar da ( hafif pudramsı çiçekler hariç ) bulunmaktadır. Aslına bakılırsa, çok karmaşık bir yapı da gözlemlemedim. Baharatlar ve odunsu notalar, koku gidişatında ana istasyon / baskın notadır, diğerleri yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği en azından, benim açımdan tene yakın kalmasıyla belirlenir gibi oldu. Çünkü sıkıştan bir sonra, büyük oranda yeşil kokan aromalar kontrolü ele alıyor. Çabuk terleyen yağlı tende ise, yukarıda bahsettiğimiz kremsi aromalarla gün boyu etkili bir kalıcılığı söz konusudur. Eğer hafif pudramsı çiçeklerin olduğu katmanı pas geçmeyi göze alabilirseniz, teninize özgürce sıkabilirsiniz- bunun tam tersi de geçerlidir. O zaman günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uygun olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder