16 Nisan 2023 Pazar

Amouage- Enclave Man EDP / 2020


 

 














Amouage- Umman kraliyet ailesinin yönettiği Arap niş parfüm şirketidir. Bugün Amouage- Enclave Man isimli parfümü yorumlamak amacındayız. Aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi notalar, ambergris ve deri notaları barındırıyor. Tatlı, yumuşak, ferah, yapay, sıcak ve serin yapıdadır. Aromatik- baharatlı grubunda gösterilebilir.

Üst- baharatlı nane, kakule, tarçın, pembe biber,

Orta- buhur, paçuli, vetiver, gül,

Alt- ambergris, laden otu, deri.

Amouage- Enclave Man isimli parfümde ana tema tarçın notasıdır. Çok güzel ve hoş bir açılış yapıyor : Aromatik otlu- baharatlı bir açılış. Yeşil naneli tarçın ana tema olmak üzere, kakule- pembe biber ikilisinin oluşturduğu modern tatlı baharatlar gerçekten takdirimizi kazandı. Buna gül temasının yönetiminde çiçeksi notalar ekleniyor. Yapay tatlılıktaki ambergris- deri kombinasyonuyla da kapanışa gelinmektedir.

Amouage- Enclave ( Yerleşim Bölgesi ) Man isimli parfümde, son bölümdeki bariz yapaylığa rağmen, baştan sona ferah ve yumuşak tonlamalar görülür. Naneden gül notasına kadar olan kısım serin, ambergris- deri notaları sıcaktır. Maalesef kapanıştaki yapaylık koku kalitesini olumsuz etkiliyor. Bunun dışında nota geçişleri başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilişkilidir. EDP versiyonunda olması vesilesiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı vardır. Ambergris ve deri notalarındaki yapaylığı önemsemezseniz, teninize bol miktarda sıkmak isteyebilirsiniz. Ancak özellikle sıcak havalarda, bu durum problem yaratabilir. En iyisi, dozaj miktarını biraz ayarlamaktır. Üç- yedi fıs gibi. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder