28 Ağustos 2023 Pazartesi

Gucci- Flora Gorgeous Jasmine EDP / 2022

 















Gucci- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Gucci- Flora Gorgeous Jasmine isimli bayan parfümünü incelemek istiyoruz. Buruk, ekşimsi, tozlu, sıcak, serin, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, misk ve amber aromaları barındırıyor. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- mandalina, bergamot, karabiber,

Orta- yasemin, Arap yasemini, manolya, gül,

Alt- benzoin, sandal ağacı, paçuli.

Gucci- Flora Gorgeous Jasmine isimli parfümün açılışı şipre tarzında olmuş : Buruk, ekşimsi ve ferah turunçgiller var. Bergamot, mandalina ve limon olabilir. Bir geçiş nüansı olarak tozlu ve biberli baharatlarla karşılaşıyoruz. Karabiber ve pembe biber olarak tahmin etmek mümkündür. Orta katmanda bulunan beyaz çiçeksi notalar buruk yasemin, manolya, osmanthus ve gülden oluşuyor. Son bölümde ise tamamen yapay koku grupları var : Odunsu notaları sandal ağacı ve paçuli temsil ediyor. Misk ve amber ardından geliyor. 

Gucci- Flora Gorgeous Jasmine ( Muhteşem Yasemin ) isimli parfümde, aslında çok değişmeyen, düz çizgide giden, sade ve basit bir koku karakteri mevcuttur. Şöyle ki, parfümün genelini buruk ve ekşimsi rayihalar domine etmektedir. Çiçeksi yönü ağır basıyor. Kapanış bölümü tamamen düz yapay aromalardan meydana geliyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Çok hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve etkili fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığa sahiptir. Tene dengeli sıkılması tavsiye edeceğiz. Dört- beş fıs yeter. Buruk, ekşimsi ve tozlu yapısal düzenin marifetiyle ( ve çiçeksi- odunsu yönü ağır basmak suretiyle ) kalıcılık ve fark edilirlik performansı artmış fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İlginç bir şekilde, son bölümü domine eden yapaylık hiç rahatsız etmiyor. Hatta turunçgilli- çiçeksi aromalar yeni yıkanmış çarşaflar, temiz ve serin hava ve temizlik hissi verdiği için zihin ve burun algısı üzerinde rahatlatıcı bile oluyor. Sonbahar- ilk bahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve öğleden sonra- akşam saatlerine yöneliktir. Dış mekân davet ve kokteyllerinde sizi memnun edecektir. İç mekânda ( ev, ofis ) kullanılacaksa, dozaj ayarı yapılmalıdır.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder