14 Temmuz 2023 Cuma

Gucci- Flora Gorgeous Gardenia EDP / 2021

 















Gucci- İtalyan moda şirketidir. Şimdi Gucci- Flora Gorgeous Gardenia isimli bayan parfümünün tanıtımını yapacağız. Tatlı, şekerli, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapısı var. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, emer şeker, odunsu notalar, amber ve vanilyamsı reçineler barındırmaktadır. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- armut çiçeği, kırmızı meyveler, mandalina,

Orta- gardenya, yasemin, frangipani,

Alt- esmer şeker, paçuli.

Gucci- Flora Gorgeous Gardenia isimli parfümü, açılış kısmı ve orta katmanın sonuna kadarki koku gruplarını içine alacak biçimde değerlendirmek, sanıyorum ki daha doğru olur. Çünkü şipre karakter yansıtan bu aromalar bir bütünlük arz ediyor. Bu minvalde, baskın meyveler, turunçgiller ve çiçeksi notaların hepsi yüksek oranda şekerli tatlılık vermesi dolayısıyla parfümün koku gidişatını kapanış faslına kadar sürdürecek ve forse edecektir : Mandalina, bergamot, portakal, armut, kuşburnu, kızılcık, gardenya, neroli, frezya, yasemin ve frangipani gibi aromaları buna örnek verebiliriz. Son bölümde de şekerli rayihalar devam ediyor. Şekerli vurgular ( esmer şeker ), paçuli tandanslı odunsu notalar, amber ve vanilyamsı reçineler ( benzoin ) büyük ölçüde yapaylık barındırmaktadır. 

Gucci- Flora Gorgeous Gardenia ( Muhteşem Gardenya ) isimli parfümde aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşecektir. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Yoksa baş ağrıtır ve burun ve zihin algısını zorlar. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan yapışkan şekerli tatlılık, sıcaklık ve özellikle sonda belirginleşen yapaylığın etkisiyle fark edilirlik ve kalıcılık değerleri yükselse de, bu durum tene dengeli sıkılması gerektiği gerçeğini değiştirmiyor. Bu haliyle sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusu olabilecektir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder