19 Aralık 2023 Salı

Marc- Antoine Barrois- Encelade EDP / 2022

 















Marc- Antoine Barrois- Encelade EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Marc- Antoine Barrois- Paris merkezli Fransız moda markasıdır. Erkeklere özel tasarımlarıyla biliniyor. Bugün Marc- Antoine Barrois- Encelade isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, baharatlar, odunsu notalar, aromatik otlar, deri, tonka fasülyesi, vanilya, amber ve misk aromaları barındırmaktadır. Tatlı, kremsi, şekerli, kuru, yapay, sıcak, ferah ve yumuşak yapıdadır. Aromatik- yeşil grubunda gösterilmiştir.

Vetiver, ravent bitkisi, sandal ağacı, tonka fasülyesi ve sedir ağacı gibi notalar açıklanmış. Biz buna elbette ilaveler yapacağız. 

Marc- Antoine Barrois- Encelade isimli parfümün açılışında meyvemsi baharatların olduğunu düşünüyorum. Meyveler çilek, ahududu ve vişne olabilir. Baharatlar ise pembe biber, kekik ve kimyondur. Aromatik tatlılıktaki baharatlar oldukça ferah ve enerjiktir. Buna aynı dönemde vetiver merkezli odunsu notalar katılıyor. Dumanlı ve isli vetiver görüyoruz. Yeşil ve ferah kokan aromatik otlar ( ravent bitkisi, kişniş ) ardından geliyor. Orta bölüme geçilirken odunsu notalar, deri ve tonka fasülyesi peşi sıra sahne alacaktır. Sandal ağacı ve deri aromaları kremsi tatlılıktadır. Tonka fasülyesi biraz daha şekerlidir. İlerleyen saatlerde şekerli vanilyayı da algıladım. Kapanışa doğru, yapaylıktan başka hiçbir özelliği olmayan odunsu notalar ( öd ağacı teması ), deri, misk ve amber vurguları tenime iyice hakim oldu. Gene son fazda odunsu notalar mevcuttur. Fakat bu sefer daha ferah, yumuşak ve kuru vaziyette vetiver ve sedir ağacını takdir ediyoruz.

Marc- Antoine Barrois- Encelade isimli parfümün genelinde sıcaklık, başlangıç kısmında ( meyvemsi baharatlar, yeşil aromatik otlar, vetiver ) ferah bir tatlılık, orta bölümde iyiden iyiye şekerli kremsilik ( sandal ağacı- vanilya ekseni ) ve kapanış faslında ( öd ağacı- amber çizgisi ) yapaylıkla beraber, neredeyse bariz bir hayvansallık görmekteyiz.

Koku düzleminde meyvemsi baharatlar, yeşil aromatik otlar, vetiver teması, hayvansal aromalar ( sandal ağacından ambere kadar ) ve ferah odunsu notalar bulunuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene yerleşmesi tamamlanıyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve biraz da boğucu bir fark edilirliği olacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. 

Derinlik ve konfor çizgisinde dumanlı ve isli vetiver, yeşil ravent bitkisi, meyvemsi baharatlar ve kuru odunsu notalar ( vetiver, sedir ağacı ) beğeniliyor. En çok hoşumuza giden notaları böylece sıraladık. Bu eksendeki aromalar parfümün en ferah, enerjik, yumuşak ve aynı zamanda genel beğeniye uygun koku karakterini yansıtması bakımından önemlidir. Gene aynı minvalde kalıcılık ve fark edilirlik performansına da olumlu etki yapıyor. Ayrıca kendisinden sonraki hayvansal aromalar gibi, baş ağrıtma potansiyeli taşımaz. 

Marc- Antoine Barrois Encelade isimli parfümde, orta katmandan sonlara değin etkili olan şekerli kremsilik, yapaylık ve hayvansallık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder