22 Şubat 2024 Perşembe

Amouage- Purpose EDP / 2023

 















Amouage- Arap niş parfüm markasıdır ve Umman kraliyet ailesinin mülküdür. Bugün Amouage- Purpose ( Amaç ) isimli parfüm hakkında yorum yapacağım. Reçineler, tütsü, baharatlar, ahşapsı notalar, deri, tütün, odunsu notalar, amber, çiçeksi notalar, misk ve ambergris içeriklidir. Sıcak, tatlı, yapay, metalik, ferah, yumuşak ve hayvansal esintiler sunuyor. Oryantal- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- buhur, karabiber, pembe biber, bergamot, yenibahar,

Orta- vetiver, sandal ağacı, papirüs, gül,

Alt- akigala ağacı, mistik ( günlük ağacı ) reçinesi, süet, safran.

Amouage- Purpose isimli parfümün açılışını reçineli ve tütsülü sıcak baharatlar yapmaktadır. Bu baharatlar biberli yapıdadır : Elemi reçinesinin aromatik ve metalik tatlılıkla destek verdiği tütsülü karabiber, pembe biber, yenibahar, kakule ve lüks safran; hatta parfümü baştan sona domine ediyor desek, yeridir. Böylece koku karakterinin de çok değişmediğini anlıyoruz. Evet, parfümün bundan sonraki koku gidişatı birbirine benzer ve tekdüze, deyim yerindeyse birbirine eklemlenen ve birbirinin içinde harmanlanan nota gruplarından oluşacaktır : İlk önce orta bölümden sonlara değin ahşapsı vurgular, tabaklanmış deri, tütün ve vetiver merkezli odunsu notalar göreceğiz ki, bunların hepsi sıcak aromalardır. Kapanış kısmı, aroma açısından hem zenginlik hem de karmaşa barındırıyor. Amber, odunsu notalar ( sandal ağacı- öd ağacı ), çiçeksi notalar ( gül teması ), misk ve ambergris notaları toplamda yapaylık, yüksek sıcaklık ve hayvansallık hissiyatı vermektedir. Burada ilginç şekilde hayvansal gül aromasıyla karşılaşıyoruz. Hayvansallık aslında orta katmandaki deri notasından başlasa da, gül temasından itibaren giderek yükseliyor. Bu son bölümde bile neredeyse hiç tatlılık olmadığını söyleyelim.

Amouage- Purpose isimli parfümde açılıştan orta katmana kadarki aromalar katman halindedir. Orta bölümden itibaren bütün aromalar harmanlanarak, iç içe geçmiş biçimde algılanır. Son derece yavaş bir akışkanlıkla, üç saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında elbette sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende ise, üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Özellikle orta bölümden başlayan sıcak, yapay ve hayvansal koku düzeni nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık fevkalade yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Aksi takdirde burun ve zihin algısını zorlayabilir ve baş ağrısı yapabilir. Başlangıçtaki reçineli- tütsülü baharatlar nispeten daha aromatik, ferah ve enerjiktir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder