20 Ocak 2016 Çarşamba

Bond No. 9- The Scent of Peace For Him EDP / 2013


























Bilgi notu : Bond No. 9- The Scent of Peace isimli parfümün erkek ve kadın esanslarını bir niş parfüm mağazasında koklayıp değerlendirdim. Bu yorum yazısı bu nedenle güncellenmiştir.

Bond No. 9- ABD kökenli parfüm markasıdır. Bugün Bond No. 9- The Scent of Peace For Him isimli parfümden bahsedeceğiz. Meyveli vurgular, çiçeksi notalar, misk ve odunsu bazlar barındırıyor. Tatlı, yumuşak, kremsi ve ferah esintiler sunuyor. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor.

Üst- bergamot, ananas, ardıç meyvesi,

Orta- kuş üzümü, paçuli, sedir ağacı,

Alt- meşe yosunu, misk, vetiver.

Bond No. 9- The Scent of Peace For Him ( Barışın Kokusu )- ferah, enerjik ve tatlı ananas- elma gibi meyveli notalarla başlıyor. Ananas burada daha baskındır. Geri planda kuş üzümü olabilir. Meyveli vurgulara keskin ama ferah çam esintileri katılıyor. Bu çam esintileri biraz da sabunsu kokular veriyor. Orta bölümde yeşil- bitkisel koku karakteri söz konusudur. Yeşil- sucul erkeksi çiçekler ( yasemin, lotus ) ve yeşil kokan paçuli önemlidir. Miskli vetiver ve yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı ) ile sona geliniyor.

Bond No. 9- The Scent of Peace For Him- ananas temalı meyveler, yeşil çiçekler, misk ve paçuli ekseninde Creed- Aventus ile benzerlik taşımakta. Ne var ki, Creed- Aventus' taki yapay deri notası burada yoktur. Sade, basit ve gösterişsiz bir koku karakteri vardır. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi için idealdir. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar verilmiştir. Fark edilirliği ilk anda yoğundur. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir. Kalıcılık ise kaliteli meyveli- odunsu kolonya ölçüsündedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder