21 Ocak 2016 Perşembe

Odin- 10 Roam EDP / 2013


























Odin- ABD kökenli niş parfüm markasıdır. 2004 yılında New York- Manhattan merkezli olarak ilk butik mağazasını açmıştır. Bugün Odin- 10 Roam isimli parfüm hakkında kısaca yorum yapacağız. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak, ferah ve tozlu bir yapıdadır. Baharatlar, vanilya, aromatik otlar, reçineler, deri ve amber gibi koku nüansları vardır. Oryantal grupta gösterilmektedir.

Üstte safran, karabiber, ortada zencefil çiçeği, kahve çiçeği, alt notada hindistancevizi sütü, abanoz ağacı ve tütsü yer almakta.

Odin- 10 Roam- ferah, enerjik ve yeşil kokan aromatik otlarla ( okaliptüs ve yeşil çay ) açılıyor. Tropikal bir başlangıç olmuş. Gene tropikal bir tarzda içkimsi- aromatik baharatlar ( karanfil ) ile devam ediyor. Baharatlara tütsü eşlik edecektir. Son bölüme doğru şekerli ve yapışkan vanilya aroması ile karşılaşıyoruz. Vanilyaya kendisi ( vanilyamsı ) reçineler ) eklenmekte. Yağlı ve yapay biçimde deri ve öd ağacı aromaları kapanışı yapmak üzereyken, tatlı amber de hissedilmektedir.

Odin 10 Roam isimli parfümde baskın notalar okaliptüs- karanfil, içkimsi baharatlar, vanilya, deri ve öd ağacıdır. Bunlara yardımcı elemanlar ise tütsü, reçineler ve amberdir. Böylece parfümdeki notaların harman halinde iç içe geçtiği görülmektedir. Şekerli vanilya hariç, diğer bölümlerde dengeli tatlılık vardır. Kapanıştaki yapaylığa kadar, açılış ve orta katman uyumlu aromalardan oluşur.

Odin 10 Roam- dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır. Hızlı akışkanlıkla tene oturmakta. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende vanilya, öd ağacı ve deri aromalarıyla gün boyu kalıcılık yapmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder