26 Ocak 2016 Salı

John varvatos- Artisan Acqua EDT / 2013






















John varvatos, ABD kökenli moda şirketidir. Bu markanın Akdeniz etkili parfümü John varvatos Artisan- Acqua incelenecektir.

Hafif, fresh, ferah ve enerjik bir kolonya olan John varvatos Artisan- Acqua, aromatik- baharatlı sınıfına sokulmuş. İçeriğinde birtakım sentetik notalar var.

Yumuşak, tatlımsı rayihalarla turunçgil, aromatik otlar ve hafif odunsu bazlar koku karakterini belirliyor.

Üst- mandalina, pomelo, kasnı otu sakızı, mastik reçinesi, melek otu, ravent,

Orta- adaçayı, lavanta, kişniş, toscanol molekülü, fesleğen, sardunya, palmarosa yağı, yasemin,

Alt- paçuli, misk, köknar balzamı.

John varvatos Artisan- Acqua- taze, canlı, enerjik ve sucul bir başlangıç yapmakta= Ot, meyve ve turunçgil karışımı var. Mandalina, greyfurt gibi asitli turunçgiller alınmakta. Kuş üzümü, guava tarzında tropik / kırmızı meyveler hissedilmekte. Adaçayı, nane ve lavanta gibi aromatik otlar sonra gelir. Bütün bunlar harmanlanmış. Orta bölümde ise yasemin ve zambak gibi yumuşak ve kremsi çiçekler var. Sonlarda reçineler, odunsu notalar ( sedir ağacı, paçuli ) ve yumuşak bir misk algılanıyor ve parfüm tenden ayrılıyor. Basit, sade, gösterişsiz bir harman...

Notalar uyumlu ve dengelidir. Ayrıca dengeli bir tatlılık vardır. Fazla bir beklentiye girmeden kullanılabilir. Yaz mevsimine ve günlük kullanıma uyar. Bol bol sıkılabilir. Rahatlatıcı, dinlendirici, sakinleştirici bir kokusu ( bitki, turunçgil, sucul notalar ) var. Her sosyal ortam için idealdir.

Kalıcılık ve fark edilirliği değerlendirmede temel ölçüt, kolonya tarzında olmasıdır. Tene yakın durur Sahibine yönelik fark edilirlik yapar.

Toscanol molekülü ile  mandalina, adaçayı, lavanta, fesleğen benzeri aromalar elde edildiğini öğreniyoruz. Plmarosa ise, gül yağı efekti vermekte. Turunçgil ve meyve notaları da sentetik olarak dizayn edilmiş. Harmanda gösterilen ravent de kuzukulağıgillerden bir bitki olarak biliniyor. Gene reçineler, kimyasal olarak verilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder