23 Ocak 2016 Cumartesi

Avon Elite Gentleman EDT / 2013

























Avon- ABD merkezli kozmetik ve parfüm markasıdır. Bugün Avon- Elite Gentleman isimli parfüm yorumlanacaktır. Turunçgiller, baharatlar, reçineler, aromatik otlar, deri ve odunsu notalar gibi koku nüanslarına sahiptir. Tatlı, şekerli, yumuşak, ferah ve sıcak aromaları vardır. Oryantal- odunsu grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, kakule, fesleğen,

Orta- ladin ağacı,

Alt- sedir ağacı, konyak, buhur.

Avon- Elite Gentleman- yeşil kokan turunçgillerle ( bergamot, mandalina ) başlıyor. Keskin aromatik otlar ( fesleğen, kekik, mercanköşk ) bunu takip etmekte. Orta katmanda içkimsi baharatlar ( konyaklı kakule, safran, biber ) sahne almaktadır. Son kısma gelinirken kuru deri, odunsu notalar ( tütsülü sandal ağacı ) ve ağaç ( laden otu ) reçinesi önemli olacaktır.



Avon- Elite Gentleman- başlangıçtaki yeşil turunçgiller ve kuru otlarla tatlımsı, enerjik ve ferah hissiyat sunuyor. Devamında Doğulu- Asyalı esintiler barındıran içkimsi- tatlı baharatlar, reçineler, deri ve tütsü ile giderek sıcak ve hararetli bir yapıya çevriliyor. Bu durum, kalıcılık performansını şüphesiz arttıracaktır. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük bölümünde kalıcı olabiliyor. Fark edilirliği ilk anda yoğundur ve dışarıya karşı esecektir. Sonradan sakinleşir ve tensel koku haline gelir.

Avon- Elite Gentleman isimli parfümde, reçinelerden dolayı sonlarda tatlılık yükselmekte. Bu bakımdan tene dengeli sıkılmalıdır. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyacaktır. Bununla birlikte nota geçişleri uyumlu olmuş. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder