3 Ocak 2014 Cuma

Diptyque- Do Son / 2005




























Fransız parfüm markası Diptyque' in, beyaz çiçekli ve sümbülteber vurgulu parfümü Diptyque Do Son, bugünkü konumuz olacak. Parfüm genelde çiçeksi notaların egemenliğinde gitmekte. Dengeli bir tatlılık vermekte. Her mevsime uygun bir yapısı bulunuyor. Kadın parfümü olarak tasarlanmış. Günlük kullanıma izin veriyor. Her türden sosyal faaliyet için düşünebilirsiniz.

Basit, sade ve çok büyük değişimler göstermeyen bir karakteri vardır. Açılışı da çiçek demeti gibi oluyor.

Üst- portakal çiçeği, gül, iris çiçeği,

Orta- sümbülteber, pembe biber,

Alt- benzoin, misk.

Çiçek demeti açılışı içinde gül, yasemin, menekşe harmanını hissettim. Kremsi, yumuşak, tatlı ve biraz da keskin çiçeklerle açılmakta. Arada pudralı ve çok az tozlu vurgular var. Beyaz çiçekler olarak değerlendirebiliriz. Sonra hafif baharatlar da var. Ama genel gidişat içinde pek etkili değil. Çiçek harmanının içine karışmış. Tene böylece oturuyor ve sonuna değin tene yakın kalıyor. Kapanışta misk ve odunsu reçine diyebileceğimiz bir düzenleme var.

Aromalar dengeli ve uyumludur. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmez. Genel beğeniye yöneliktir. Dozaj konusunda sorun olmaz. Kalıcılık yeterlidir. Fark edilirlik konusunda, ilk anda güçlüdür. Sonrasında sahibine yönelik fark edilirlik yapar.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder