4 Ocak 2016 Pazartesi

Balenciaga- Rosabotanica EDP / 2013



Balenciaga- İspanyol moda markasıdır. Bugün Balenciaga- Rosabotanica isimli bayan parfümünü konuşacağız. Genel koku gidişatında önce pudralı, sabunsu, buruk ve ekşimsi, sonra da yeşil- ferah, kremsi, tatlımsı, sucul ve ozonsu aromaları görüyoruz. Çiçeksi notalar baskındır. Turunçgiller, baharatlar, aromatik otlar, odunsu notalar ve amber notaları da önemlidir. Çiçeksi- yeşil kategoride gösteriliyor.

Üst- sümbül, incir yaprağı, turunç yaprağı yağı,

Orta- gül, pembe biber, kakule, greyfurt,

Alt- amber, sedir ağacı, vetiver, paçuli, odunsu notalar.

Balenciaga- Rosabotanica- sümbül ve kediotu gibi pudralı ve sabunsu çiçeklerle açılmıştır. Bu çiçeksi notalar gayet tozludur. Aynı zamanda makyaj malzemesi, ruj ve fondöten kokuları vermektedir. Ekşimsi ve buruk tonda turunçgiller, bergamot ve limondan oluşuyor ve açılışa katkı yapıyor. Devamında orta katmanda sabunsu gül ve biberli- sabunsu baharatlar vardır. Zencefil ve pembe biber olabilir.

Bundan sonra, Balenciaga- Rosabotanica isimli parfümün koku karakteri tamamen değişiyor. Kremsi verilmiş paçuli ve amber, bunun ilk işaretini veriyor. Yeşil kokan aromalardan son kısımda bahsedebiliriz. Çimensi vetiver ve yeşil bitkiler ( incir yaprağı, kişniş, okalptüs ), büyük oranda sucul ve ozonsu yapıdadır. İlk anlarda boğucu olan parfüm, sonradan açılıyor ve ferah ve enerjik kokuyor.

Balenciaga- Rosabotanica ismili parfümün koku katmanları sırasıyla tene oturmaktadır. Pudralı & ekşimsi ve kremsi & yeşil / sucul aroma değişimlerinden dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Günün farklı saatlerine ve bulunulan ortama göre herkes kendi dozaj ayarını yapabilir. Yavaş akışkanlıkla tene yakın kalıyor ve pudralı ve sabunsu rayihalarla yapışıyor. Daha ziyade sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanılacaktır. İkinci bölümde dengeli tatlılık veriyor. Notalar birbiriyle uyumludur. Fark edilirliği her zaman yüksektir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı vardır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder