31 Aralık 2015 Perşembe

Loewe- El Cielo Sobre la Plaza de Oriente EDP / 2012



























Loewe- Madrid merkezli İspanyol giyim, lüks eşya ve deri ürünleri markasıdır.

Loewe- Un Passeo Por Madrid koleksiyonu- Madrid kentinin kültürel zenginliği ve görkemini yansıtan kokuların toplandığı ürün gamıdır.

Madrid kentinin doğusunda, Madrid Kraliyet Sarayı ( El Cielo Sobre la Plaza Oriente ) bulunmakta. Bu kültürel ve turistik yapıya ithaf edilen parfüm de, Kraliyet Sarayı ile aynı ismi taşımakta= Loewe- El Cielo Sobre la Plaza Oriente- parfümü bugün incelenecektir.

Parfüm, kısaca Loewe- Oriente olarak anılmakta. Tatlı, kremsi ve yumuşak esintileri var. Çiçek, turunçgil, tütsü, yumuşak baharat, kakao- çikolata ve reçine gibi koku nüansları vermekte. Oryantal- çiçeksi kategorisinde gösteriliyor.

Üst- portakal çiçeği, mandalina, zencefil,

Orta- yasemin, portakal çiçeği, ylang ylang,

Alt- buhur, amber, kakao.

Loewe- El Cielo Sobre la Plaza de Oriente isimli parfümle ilgili kısa notlar aldım=

Turunçgil ve yumuşak baharat tandansları açılışta egemendir. Mandalinalı zencefil, temel karakterdir. Hafifçe greyfurt ve biberli kakule dokunuşları da yardımcı elemandır. Taze, enerjik, canlı ve asitli- tatlımsı bir açılışı var. Aslında parfümün geneli böyledir. Koku formu değişmez, düz çizgide gider. Ne var ki, kaliteli, doğal ve akışkan bir harman takdir edilmektedir.

Orta katmanda yumuşak ve kremsi çiçekler var. Portakal çiçeği ve yasemin ana temadır. Nergis, gül ve ylang ylang olarak, bu çiçek harmanı geniş bir skalada açılacaktır. Çiçeklerin karakteri kadınsıdır. Arada sucul- yeşil bitkiler var. Kişniş ve adaçayı olabilir.

Loewe- El Cielo Sobre la Plaza de Oriente- son bölümde vanilya ve kakao- çikolata notalarıyla tatlılığını yükseltmekte. Tütsü ve vanilyamsı reçineler de var. Böylece kapanıyor. Belki odunsu notalardan, köksü ve çimensi vetiver var. Böyle tahmin ediyoruz.

Her mevsim, günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Genel beğeniye uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Tene çabuk oturur ve sahibine yönelik fark edilirlik sağlar. Kalıcılık da, kaliteli ve ferah bir kolonyanın performansından biraz fazladır.

Loewe- El Cielo Sobre la Plaza de Oriente- dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar vermektedir. Notalar katman halinde yapılanmıştır. Yani, her nota grubu sırası geldikçe devreye girmekte.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder