27 Aralık 2015 Pazar

Bond No. 9- New York Musk EDP / 2012


 


























Bond No. 9- ABD parfüm ve kolonya şirketidir. Bu markanın, Misk temalı parfümü olan Bond No. 9- New York Musk. bugünkü inceleme konumuzdur. Çiçek, meyve, hafif baharat, odunsu notalar ve aromatik otlar barındırıyor. Reçineli, tatlı, kremsi, yumuşak, kuru, yapışkan ve yapay esintiler sunuyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda yer almakta. Akışkanlık biraz yavaş oluyor. Genelde tatlı- kuru- yapay kokular hissediliyor. Tene yavaşça oturmakta.

Üst notada greyfurt, kuş üzümü, kasnı otu sakızı, ortada osmanthus, zambak, muskat, alt notada misk, paçuli, sandal ağacı ve vetiver aromaları gösterilmiş.

Bond No. 9- New York Musk isimli parfümün koku nüanslarını özetleyelim...

Tatlı- kırmızı meyveler ve aromatik otlar= Açılışta bu notalar var. Şeftali, kuş üzümü, bergamot, yağmurda ıslanmış kuru otlar ( adaçayı, kişniş ) tahmin ettim. Temiz, rafine ve enerjik hissiyat veriyor. Sucul bir yapı da var.

Yumuşak beyaz çiçekler ve hafif baharatlar= Zambak, gül, yasemin, muskat gibi tahminler yaptım. Biberli baharatlar ve kremsi çiçekler harmanlanmış. Çiçekler daha baskındır. Metalik ve keskin bir baharatlı çiçek tonlaması yapıyor. Buraya kadar dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var.

Reçineler, odunsu notalar ve misk= Yapay, sentetik ve hayvansal misk teması ve kuru ve ilacımsı öd ağacı baskınlaşmakta. Parfüm ısınıyor ve iyice tene yerleşiyor. Ağaçsı reçineler var. Odunsu notalar önemlidir. Tozlu paçuli ve vetiver bu bağlamda kendini belli ediyor. Hayvansal ve kirli bir amber notasıyla kapanış olmuş.

Bond No. 9- New York Musk için kısa notlar vereceğiz...

Açılış ve orta notaları kadın & unisex kullanımına, kapanış bölümü de erkek kullanımına yöneliktir. Dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk havalar, akşam vakti için uygundur. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmelidir. Daha ziyade açık havada- dış mekânda düzenlenen davet, kokteyl ve toplantılarda ve gece gezmelerinde kullanılacaktır. Bir güne yakın kalıcıdır. Fark edilirliği zaman içinde yükselir. Ama tene yakın durmayı tercih eder. Çabuk terleyen yağlı tende, çok daha etkili oluyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder