3 Aralık 2015 Perşembe

Estêe Lauder- Amber Mystique EDP / 2012


























Estêe Lauder, ABD merkezli kozmetik firması olarak, 1946 yılında Joseph ve Estêe Lauder tarafından kuruldu. İlk mağazaları 1948 yılında açıldı. Kapıdan kapıya satışla işe başlamışlar. Cilt bakımı, makyaj, banyo yağları vs. kozmetik ürünler ortaya koyuyorlar.

Estêe Lauder Amber Mystique, kadın parfümü olarak tanıtılıyor. Ne var ki, ben erkek kullanımına daha yakın buldum. Bu parfüm için, Orta Doğu kültürünün zenginlik sembolü sloganını uygun görmüşler. Hemen ilave edeyim= Bana göre, Arap ve Doğu etkisi bu kokuda belirgin yorumdur. Ayrıntılara biraz sonra değineceğiz...

Estêe Lauder Amber Mystique; amber, gül, öd ağacı, tütsü, paçuli ve misk gibi geleneksel Arap parfüm kültüründe gördüğümüz öğeleri kullanmaktadır. Bunun yanında, kırmızı orman meyveleri ve kremsi çiçekler yardımcı elemanlardır. Parfüm oryantal- odunsu kategorisinde yer almaktadır. Notaları da şöyle açıklanmaktadır=

Amber, Taif gülü, öd ağacı, kuş üzümü, ahududu, pembe biber, ylang ylang yağı, Bulgar gülü, yasemin, tütsü, sandal ağacı, paçuli, laden otu, deri ve misk... Zengin, gösterişli ve detaylı bir harman...

Şimdi açılışa bakalım= Biberli ahşap patlaması biçiminde ilginç ve sofistike bir başlangıçla sizi şaşırtıyor. Hemen sonrasında bu his kaybolmadan, amber- öd ağacı- gül sıralamasıyla teninizde oryantal esintiler yapıyor.

Devamında tatlı kırmızı meyveler sahne almış. Çilek, kiraz gibi his veriyor. Lüks- modern tatlı baharatlar bunu takip ediyor. Kuru karanfil, tarçın ve vanilya algıladım. Kremsi ve tatlı çiçekler de hissettim. Yasemin, sardunya vs. olabilir... Aslında bütün notalar birbirine karışıyor ve tek parça gibi algılanıyor.

Kapanışta da yanık ve kavrulmuş tütsü, odunsu notalar ( paçuli ), misk ve reçinemsi rayihalar ( laden otu ) değerlendiriliyor.

Aromalar her daim sıcak, güçlü, kalıcı, yapışkan ve yumuşak tonlamalar yapıyor. Tene yakın duran bir koku olmuş. Bütün notalar aynı anda tene yerleşiyor dersek, abartı olmaz. Kendime şu soruyu sordum...

Şimdi bu parfüm neye benzedi ?

Zihnimin derinliklerinden gelen cevap, yanık tütsü ve baharatlar... oldu. Başka şeyler de şüphesiz var... Meyve, çiçeksi- odunsu katman vs. Ancak en etkili hissiyat bu olacaktır. Hele baharatımsı vurgular başlangıçta bile alınmaktadır.

Koku düzlemi amber- öd ağacı- gül, meyveler, modern baharatlar, kremsi çiçekler, tütsü, odunsu notalar ve misk biçimine girmiş. Rafine, temiz ve dengeli unsurlar görülüyor. Notalar yavaşça akarak tene oturuyor.

Derinlik ve konfor noktası amber, gül, öd ağacı, tütsü, kuru karanfil- tarçın aromalarını vermekte. En beğendiğimiz kısım bu oldu. Unutmadan söyleyelim, kremsi ve yumuşak bir amber ve baharat sentezi parfümü her daim domine etmeyi başarıyor. Güzel, lüks ve kaliteli bir yorumlama yapılmış.



Tenimde gün boyunca esti. Fark edilir yönü, esasen amber, baharat ve odunlarla ilgilidir. Günlük kullanıma uygun olarak, rahatsız etmeyen bir yapısı var. Sabahleyin aşırı sıkılmazsa sorun yok. Sonbahar- kış dönemine, akşam serinliğine ve soğuk havalara uyum sağlar. Her tür sosyal faaliyette kullanılır.

Amber, gül, tütsü, kuru karanfil ve öd ağacı gibi Doğulu temalarla hayranlık uyandırıyor. Bu saydığım aromalarla teninize yerleşince güzel ve hoş rayihalar salıyor. Parfümün son bölümü, odanızda tütsü yakmışsınız hissi vermekte... Vazgeçilmez bir parfüm olabilir. Orta Doğu koku geleneğini temsil etmesiyle de, çok beğeni alacağı kesindir.

Koku - 5 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder