13 Aralık 2015 Pazar

Deri- Tütsü- Misk Yağı Ekseninde Klasik Asyalı Parfüm Denemesi : Roja Dove- Fetish Pour Homme Parfum / 2012


























Doğulu / Asyalı parfüm

Roja Dove markası hangi türden parfümler üretmektedir ?

Roja Dove- aslen İngiliz niş parfüm markasıdır. Klasik Doğulu tarz ( baharatlar ve amber ), geleneksel Arap tarzı ( gül, öd ağacı, tütsü, misk ), klasik fujer tarzı ( lavanta, tonka fasülyesi, meşe yosunu ) ve centilmen tarzı ( aromatik otlar, turunçgiller ) parfümleri koleksiyonunda bulunduruyor.


Roja Dove- Fetish Pour Homme isimli parfüm hakkında görüşleriniz nelerdir ?

Roja Dove markasının ürünleri genellikle markanın kurucusu ( Roja Dove ) tarafından tasarlanıyor. Roja Dove- Fetish Pour Homme isimli parfüm için de bu durum geçerlidir. Baharatlar, tütsü, odunsu notalar, reçineler, misk yağı, ambergis ve deri gibi aromalar veriyor. Sıcak, tatlı, kuru ve yağlı esintileri vardır. Şipre- baharatlı kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- limon, bergamot, misket limonu,

Orta- neroli, yasemin, menekşe, incir,

Alt- kakule, elemi reçinesi, pembe biber, tarçın, karabiber, paçuli, meşe yosunu, vetiver, benzoin, vanilya, laden otu, deri, ambergis, misk, misk yağı ( civet / kunduz yağı ).

Roja Dove- Fetish Pour Homme- dumanı tüten tütsüler, ateşte yakılmış baharatlar, hayvanî deri ve amber gibi ilginç ve otantik bir koku tarzına sahip olmakla Doğulu / Asyalı parfümler geleneğini sürdürmektedir.

Roja Dove- Fetish Pour Homme isimli parfümün başlangıcında baskın bir baharatlı deri notası egemendir. Bu deri, hemen hayvansal forma dönecektir. Hayvansal deri, baharatlı derinin arkasından geliyor ve ona yardımcı oluyor.

Roja Dove- Fetish Pour Homme isimli parfümün orta katmanında yer alan tarçın / kakule- karanfil tabanlı biberli tarzdaki baharatları doğal baharat dükkânı gibi kokan kaliteli yapısı nedeniyle çok beğeniyoruz ve takdir ediyoruz. Baharat çeşnisi çok zengin görünmektedir : Karşımında biber ve zencefil de olabilir. Bunu dumanlı tütsüler destekliyor. Son bölüme doğru ağaç reçineli ( laden otu ) ambergirs, misk yağı, kuru odunsu notalar  ( vetiver ) ve kuru deri aroması hissedilecektir. Tende kalan son aromalar dumanlı tütsü ve hayvansal misk / misk yağı / kunduz yağı olmaktadır.



Roja Dove- Fetish Pour Homme- aslında deri- tütsü- misk yağı gibi baskın notalar üzerinden değerlendirilebilir. Diğerleri yardımcı elemandır. Parfümde genel bir sıcaklık mevcuttur. Bu sıcaklık bütün notaları kapsar. Baharatlar ve deri, kuru yapıdadır. Baharatlar hafifçe tatlıdır. Misk yağı ve ambergis yağlıdır.

Koku düzleminde deri, baharatlar, tütsüler, hayvansal notalar ( ambergis, misk yağı ) ve odunsu notalar mevcuttur. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Hızlı akışkanlıkla derili- baharatlı- amberli karakterini yansıtıyor.

Derinlik ve konfor noktasında biberli baharatlar, tütsü ve ambergis ( reçineli amber ) bulunmaktadır. Bunlar parfümdeki diğer notalara nazaran daha doğal ve kaliteli koktuğu için beğenimizi kazandı. Gene de yukarıda açıklamalara istinaden tene dengeli ( üç- dört fıs ) sıkılmalıdır.

Roja Dove- Fetish Pour Homme- ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Fark edilirliği tensel koku olmasıyla ilişkilidir. Yani sıktıktan iki saat sonra deri ve tütsü notalarıyla tene oturacaktır. Sahibine dönük fark edilirliği söz konusudur. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Çok fazla bir tatlılık da barındırmaz. Bence genel koku karakteri bakımından- tütün notası eksiğiyle Amouage- Interlude Man isimli parfüme benziyor.

Roja Dove- Fetish Pour Homme- ruh ve zihin dünyanızda nasıl yansımalar yapıyor ?

Roja Dove- Fetish Pour Homme- derili, tütsülü ve amberli rayihalarıyla bizi Anadolu ve Orta Asya kaynaklı bir sûfizme doğru seyahate çıkarıyor. Özellikle tütsü ve amber yüzyıllardır Orta Asya ve Anadolu tekkelerini kokulandırmıştır. Bu tütsüler dergâh âyinlerinde konsantrasyon ve yoğunlaşma amaçlı kullanılırdı. İlk kez, Türkistan' lı hacılar tarafından, Arabistan' tan çeşitli tütsü kokuları getirildiği biliniyor. Tütsü ve amber, tasavvuf kaynaklı kokular olmuş ve Horasan erenleri tarafından Anadolu' ya taşınmıştır.

Parfüm satışı konusunda, kadın ve erkek müşterilerin tutum farklılıkları neye bağlanabilir ?

Parfüm satışı sırasında yaptığım gözlemler, kadınlara parfüm beğendirmenin ve satmanın genellikle zor olduğunu bana gösterdi. Kadınların belli bir tarzı var. Yani bir ya da iki parfümü ideal kokuları olarak seçiyorlar ve neredeyse hayatları hiç değiştirmiyorlar. Kullandıkları bu bir- iki parfümün kokusunu da çok iyi tanıyorlar ve burunları sadece bu parfümlere alışıyor. Dolayısı ile kolay kolay parfüm değiştirme eğilimine girmiyorlar. Kadınlar parfüm seçiminde daha muhafazakârdır. Parfümlerini değiştireceklerse bile mevcut parfümlerine yakın kokuları tercih ediyorlar. Parfüm alışverişinde çok mükemmelliyetçi davranıyorlar ve bir parfümün kokusunu en ince detaylarına değin eleştiriyorlar. O yüzden onlara parfüm beğendirmek zor oluyor. Kadınlara yönelik olarak, özel bir satış stratejisi izlemeliyiz. Erkekler kokusu güzel olan, hoşlarına giden her parfümü hemen almak istiyorlar. Çok düşünmüyorlar, gayet cesur ve atak davranıyorlar. Yeni parfüm tavsiyelerine kendilerini açıyorlar ve mevcut parfümlerinden kolayca sıkıldıkları için, çok çabuk koku değiştiriyorlar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder