1 Aralık 2015 Salı

Dolce & Gabbana- Dolce & Gabbana Pour Homme EDT / 2012



























Dolce Gabbana- İtalyan moda firmasıdır. Dolce Gabbana- Dolce & Gabbana Pour Homme aromatik notalar, baharatlar, turunçgiller ile tanımlanabilir. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- bergamot, portakal çiçeği, turunçgiller, mandalina,

Orta- lavanta, adaçayı, biber,

Alt- tonka fasülyesi, sedir ağacı, tütün.

Orijinal versiyonu 1994 çıkışlı parfümün, 2012 versiyonunda nota sayısı ve koku karakteri biraz revize edilmiş.

Ekşi limon ve turunçgiller ( bergamot, mandalina, greyfurt ) harmanıyla açılış olmuş. Sonra biberli notalar ve hafifçe tatlı baharatlar ( kakule ) gelmekte. Bu kısımdan sonra, turunçgiller ve tatlımsı çiçeksi notalar ( siklamen, yasemin, iris ) fark edilmekte. Erkeksi, olgun ve canlı turunçgiller ve lavanta takdirimizi kazandı. Aromatik bir tarz var ve biberler de kaliteli olmuş.

Kapanışta ise tatlılık artıyor= Tonka fasülyesi ve çok güzel ve lüks- tatlı tütün son bölümde baskınlaşmaktadır. Bunlara odunsu notalar eklenir.

Dengeli bir tatlılık mevcuttur. Genelde düz bir çizgide ilerleyen koku karakteri, sıkıcı değil. Orta notalarda bir sabunsuluk var. Biraz sentetiklik algılanmakta.

Fark edilir bir tarafı da var. Özellikle başlangıç saatlerinde kuvvetli ve erkeksi bir fark edilirlik yapıyor. Kalıcılığı tenimde 10 saat kadar güçlü oldu.

Koku düzlemi= Turunçgiller, biber/ baharatlar, aromatik- tatlı çiçekler, tonka fasülyesi, odunsu notalar. Ortalarda tekrar turunçgil katmanlaşması var. Sonra düz çizgide ilerlemeye devam ediyor.

Derinlik ve konfor noktası= Lavanta, biber, tonka fasülyesi, tütün. Kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları buradadır. Ayrıca tatlılık artıyor.

Sonbahar- kış için uygundur. Dengeli sıkılmalıdır. Ortalardaki sabunsuluğun rahatsız etmesi ihtimali var.

Günlük kullanıma uyar. Öğleden sonra tene tatbik edilmeye başlanabilir. Bu saatlerden itibaren davet, toplantı ve kokteyllerde sizi başarıyla temsil eder.

80' li yılların fujerlerine devam niteliğinde, onlara gönderme yapan ve biraz daha modern olabilen bir parfümdür.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder