23 Aralık 2015 Çarşamba

Calvin Klein- Encounter EDT / 2012




























ABD moda markası Calvin Klein' in odunsu- oryantal parfümü. Encounter' i ben, tatlı- yumuşak baharatlı katmanıyla Comme Des Garcons 888 parfümüne benzettim. Amouage Jubilation XXV Men' e benzetenler de olmuş. Her ikisinden de esintiler barındıran, ne var ki, onlara göre daha basit ve düz çizgide ilerleyen bir parfüm olduğu kanaâtindeyim.

Harmanına bakalım=

Üst= Kakule, mandalina, rom,

Orta= Konyak, biber, yasemin, paçuli,

Alt= Misk, sedir ağacı, öd ağacı...

Rom, konyak gibi notalara rağmen içki teması yok. Öd ağacı, bizim bildiğimiz, geleneksel Arap parfümlerinde kullanılan bir notadır. Ana akım kokularında pek görmeyiz. Öd ağacı burada kaliteyi ve kalıcılığı arttırıyor; parfüme sofistike ve derin bir hava katıyor. Odunsu notalar, yumuşak baharatlar, amber gibi doneler var.

Açılışı canlı turunçgil ve yumuşak zencefille yapılmakta. Açılıştan başlayarak sona kadar dengeli bir tatlılık var. Modern, dinamik ve lezzetli bir açılışı var. Tatlı ve yumuşak baharatlara daha sonra yapay ve metalik odunsu notalar katılmakta. Ne var ki, rahatsız edici olmamış. İdare eder. Misk/ amber, paçuli ile kaliteli ve üst düzey bir konuma geliyor ve böylece kapanışı yapıyor.

Koku düzlemi tatlı turunçgil, tatlımsı baharatlar, odunsu notalar, amber, paçuli olarak alınabilir.

Derinlik ve konfor noktası ise odunlar, misk/ amber, paçuli olarak kayda geçiyor.

Bu parfüm, biraz da dedelerimizin kullandığı amber- misk temalı esansların daha hafif ve modern versiyonlarını andırıyor. Tatlı baharat ve öd ağacı karışımı bu hissiyatta etkili olmakta.

Kalıcılık fazla değil. 10 saat kadar. Her mevsime uyan bir yapısı var. Günlük hayatın içinde her yerde kullanılabilir. Güzel, hoş, sevimli bir parfüm. Şişesinin renginden dolayı, koyu baharatlar ve deniz notaları ağırlıklı bir koku olduğunu zannetmiştim. Egzotik bir öd ağacı temasıyla ve tatlı baharat tonlarıyla bana hoş bir sürpriz yaptı.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder