11 Aralık 2015 Cuma

Maison Francis Kurkdjian- Oud EDP / 2012




























Maison Francis Kurkdjian- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Maison Francis Kurkdjian- Oud isimli parfümü inceleyeceğim. Kuru, metalik, pudralı, sıcak, yumuşak ve yapay esintiler sunmaktadır. Öd ağacı teması, odunsu notalar, baharatlar ve misk aromaları bu parfümü yönetiyor. Oryantal- odunsu grubunda gösterilmiştir.

Notaları paçuli, sedir ağacı, safran, agar ( öd ) ağacı ve elemi reçinesi olarak açıklanmış.

Maison Francis Kurkdjian- Oud isimli parfüm kuru odunsu notalarla başlıyor. Paçuli ve sedir ağacı vardır. Baharatlı- pudralı safran orta bölümü kaplamıştır. İlacımsı ve metalik öd ağacınını yapaylığı, kapanışa doğru hissediliyor. Son bölümde yumuşak paçuli ve misk notası beğenilmektedir.

Maison Francis Kurkdjian- Oud isimli parfümü odunsu notalar domine ediyor. Paçuli ve sedir ağacı baskındır. Öd ağacı ise kapanış hariç, pek etkili değildir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yumuşak paçuli vurgusuna kadar, hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Ne var ki, kapanışı yapan paçuli, tene iki saat sonra tamamen yerleşiyor. Yapay öd ağacı notasına dikkat edilmek suretiyle dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yetecektir. Böylece günlük kullanımda, sosyal ortamlarda ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde değerlendirilebilir. Fark edilirliği daha ziyade tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende, muhtemelen Eau De Parfum konsantrasyonunda olmasının etkisiyle gün boyu kuvvetli kalıcılığı vardır. Neredeyse hiç tatlılık barındırmaz. Onun yerine kuru, pudralı ve tozlu yapısal düzen dikkat çekiyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder