15 Aralık 2015 Salı

Giorgio Armani- Code Ultimate Pour Homme EDT / 2012























Armani Black Code'un yenilenmiş yorumudur. Aroma içeriği zengin ve kaliteli görünüyor. İtalyan moda firması genelde başarılı kokular üretmekte.

Üst notada greyfurt, portakal, mandalina ve anason; ortada sedir ağacı, selvi ağacı, kediotu ve zeytin çiçeği; alt notada da vanilya, tonka fasülyesi ve gayakum ağacı.

Ben bu kokuyu oryantal- baharatlı kategoriye sokabilirim. Ne var ki, ağaçsı ve egzotik çiçeksi bir yönü de var. Koku, genelde Armani Code ile büyük benzerlik gösteriyor. Onun gibi derin ve sofistike bir tarafı da mevcuttur.

Açılış, kısa sürede uçup giden turunçgillerle ( mandalina, greyfurt, portakal ) yapılıyor. Burada farklılaşan şey, anasonun biraz rahatsız edici yapısıdır. Bu nota olmasa olurdu. Sonra birden ağaç notaları geliyor. Buradaki ağaç notaları, özellikle sedir ağacı hafif ve yumuşak tondadır. Orta notalarda hemen ağaç- odun kullanımını parfümlerde pek görmüyoruz. Bu yönüyle ilginçtir. Bu kısımda ağır pudramsı çiçeksi notalar ( kediotu, zeytin çiçeği ) baskınlaşıyor. Kapanış ise vanilya ve hafif ağaç notalarıyla olmuş. Tonka fasülyesi zaten vanilyamsı bir aromaya sahiptir.

Tende kalıcılık ortalama 10 saattir. Kalite hissiyatı Armani Code'a göre bir çıta yüksektir. Sonbahar- kış için uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğenerek kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın.  https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder