29 Aralık 2015 Salı

Loewe- Solo Loewe Platinum EDT / 2012


 




Şimdi, İspanyol giyim ve lüks eşya markası Loewe' nin, Loewe- Solo Loewe Platinum isimli parfümü hakkında kısa bir yorum yapalım.

Bunu aromatik- baharatlı grubuna sokabiliriz.

Aromatik çay, deri, buhur, benzoin, lavanta, hindistan cevizi, sedir ağacı, ambergris ve kekik olarak notaları verilmiş. Yalnız çay ve deri hiç olmamış; yapay ve sentetik bir açılışı var. Zorlama olmuş. Burasını beğenmedim.

Sonra tenime sabunsu notalar yerleşti. Vanilyamsı notalar ve lavanta hakim oldu. Daha sonra gayet güzel ve hoş ahşap- vanilya sentezi fark edilmekte= Deri ve benzoin burada öne çıkıyor. Kapanışı da otsu rayihalar- dumanlı odunsular- amber çizgisi şekillendirmiş. Tenden ayrılışı dumansı bir amber ile yapılmakta. Ve bu son kısım egzotik ve gösterişli olmuş.

Hindistan cevizi, vanilya ve ambergrisle tatlı ve yumuşak baharat katmanı oluşturulmuş. Baharatlar biraz lüks etkiler veriyor. En güzel bölüm de zaten burasıdır. Araya ahşapsı tonlar karışıyor.

Sonbahar- kışa uygun yapısı var. Notalar açılış hariç, uyum ve denge gösteriyor. Değişik bir tecrübe edinmek için kullanılabilir. Deri, amber, sedir ağacı ve buhur gibi odunsu ve dumanlı tonlar ilgi çekebilir. Tenimde kalıcılığı bir güne yakın oldu.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

5 yorum:

  1. Bence olağanüstü bir parfüm. 40 çeşit parfüm kullandıysam ilk 3 e girer. Anlatılmaz yaşanır.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle katılıyorum sana Kadir. Tek kelimeyle mükemmel bir parfüm ama dior homme intense gibi gay işi piyasa kokularına tapınan Türkiye'nin anlaması zor..

    YanıtlaSil
  3. Geçtiğimiz aylarda aklımda yer etmişti ve bu ay kullanmaya başladım. Kesinlikle anlatılmaz bir parfüm. Erkeksi ve modern aynı zamanda klasiklikten de ödün vermiyor. Arada burnuma geldiğinde kendimi mutlu dahi hissettiriyor. Bu tarz bir parfüm bakınıyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir koku.Pek çok farklı segmentten parfüm kullandım terre dahil ama bunun etkisi bir başka.

    YanıtlaSil
  4. Bence de fazla beklentiye girmemek lazım :) Sadece sizin de dediğiniz gibi sonlarına doğru olan odunsu, dumansı ruhu etkiliyor insanı. Şu ana kadar 2 blogger gördüm böyle düşünen; biri siz diğeri de bu arkadaş
    www.anosmi.com/2015/04/solo-loewe-2004.html?m=1

    Saygılar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Fazla beklentiye girmeyin? Parfümden daha fazla ne bekleyebilirsinizki (:

    YanıtlaSil