5 Aralık 2015 Cumartesi

Parfums de Marly- Godolphin EDT / 2012


























Parfums de Marly- Fransız parfüm markasıdır. Şimdi Parfums de Marly- Godolphin hakkında görüş belirteceğiz. Genel bir tatlılık içinde baharat, deri notası, aromatik otlar ve odunsu notalar görülür. Deri grubunda gösteriliyor. Ne var ki, odunsu- baharatlı grupta yer alabilir.

Üst- kekik, yeşil notalar, safran, meyveli notalar, selvi bitkisi, mate yaprağı

Orta- yasemin, gül, iris,

Alt- vetiver, misk, sedir ağacı, amber, vanilya, deri.

Parfums de Marly- Godolphin- tarçınlı sahlep kokularıyla tenimde belirgin oldu. Tatlı baharatların ön planda olduğu bir açılış yapıyor. Safran, tarçın ve pembe biber diye tahmin ettim. Baharatlar meyvemsi verilmiş. Buna geri planda aromatik otlar katılıyor. Kekik ve nane olabilir. Sonrasında deri ve safran birlikteliği vardır. Deri bir miktar yağlıdır. Uzun süre böyle gidiyor.

Tene yerleşme döneminde baharatlar daha da tatlanıyor. Yeşil bitkiler devreye giriyor ve parfüm yumuşamaya başlıyor. Son kısımda vanilyadan dolayı, şekerli bir tatlılık mevcuttur. Kapanışta yumuşak odunsu notalar da ( vetiver ) görülür.

Parfums de Marly- Godolphin- yağlı ve çabuk terleyen tende, iki gün boyunca kalıcıdır. Fark edilirliği ilk anda yüksektir. Sonra hızlıca tene oturur ve yumuşar. Tatlılık ortalardan itibaren artıyor. Ama beni rahatsız etmiyor. Nota geçişlerini başarılı şekilde yapıyor. Yanız deri ve vanilya notalarını beğenmedim. Koku, bu ikisi arasında yapay ve aşırı tatlı hale geliyor.

Sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Dengeli sıkılmalıdır. Akşam gerçekleşen devet, kokteyl ve gezmelerde kullanılabilir. Kapalı alanda uygun olmayacaktır. Dış mekân kokusudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder