25 Ocak 2016 Pazartesi

Eyüp Sabri Tuncer- Amber Eau de Cologne


























Eyüp Sabri Tuncer- ülkemizin köklü kolonya firmalarından biridir. 1923 yılında Ankara' da faaliyete başladığı bilgisine ulaştım. Kolonya, kolonyalı mendil, şampuan, saç kremi, losyon, sabun ve duş jeli gibi geniş bir ürün yelpazesi bulunmakta.

Eyüp Sabri Tuncer- Amber Eau de Cologne isimli üründen bahsetmek istiyorum. Kaliteli ve ferah bir kolonya olarak tasarlanmış. Amber temalıdır. Baharatlar, çiçeksi notalar ve tütsü gibi koku nüansları barındırır. Tatlı, yumuşak, sıcak ve kremsi esintiler yapar. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösterilebilir.

Üst- bergamot, sardunya, ylang ylang,

Orta- gül, tarçın, tütsü,

Alt- amber, sandal ağacı, vanilya.

Eyüp Sabri Tuncer- Amber Eau de Cologne- yanmış tütsüler, biberli baharatlar ve sıcak tütsülü amber teması ile en yüksek düzeyde beğeni ve takdirimizi kazandı. Doğulu- Asyalı parfümlerin koku geleneğini yansıtmakta.

Başlangıçta ferah limon kolonyası efekti vermekte. Devamında hemen erkeksi çiçekler sahne alıyor. Yumuşak ve enerjik sardunya ve papatya beğenilmekte. Orta katman tamamen baharatlıdır. Burada genel olarak, baharatlı amber biçimini görüyoruz. Tatlı baharatlar tarçın ve kakule merkezlidir. Koku formu, orta katman ve kapanışta gittikçe yoğun ve sıcak hale gelecektir. Kapanış bölümünde tütsülü amber ve tozlu sandal ağacı ile karşılaşıyoruz. Böylece tenden ayrılıyor.

Eyüp Sabri Tuncer- Amber Eau de Cologne- aslında çok basit ve kolay anlaşılır bir koku formu sunuyor. Açılış kısmı dışında, tamamen amber kokulu bir çalışma olmuş. Çok değişmeyen ve düz çizgide giden bir kokuya sahiptir.

Koku düzlemi= sardunya tandanslı baharatlı çiçekler, tarçın, baharatlı amber, yanık tütsülü amber ve sandal ağacıdır. Aromalar harman halindedir. İç içe geçmiş şekildedir. Hızlı akışkanlıkla tene oturur. Sıktıktan iki dakika sonra tene yakın hale geliyor.

Derinlik ve konfor noktası= Tütsülü amber, sandal ağacı ve baharatlı amberdir. En beğendiğimiz ve hoşumuza giden notaları böylece sıraya koyuyoruz. Bu eksende kalite, kalıcılık ve lüks doneleri vardır. Notalar uyumlu ve dengelidir. Dengeli tatlılık vermektedir.

Eyüp Sabri Tuncer- Eau de Cologne- bir kolonyadan daha fazlasıdır... Bu parfümü teninize sıktığınız bölgeyi hiç yıkamazsanız, amber, tütsü ve yoğun baharatlarla gün boyu, kuvvetli bir kalıcılık yapacaktır. Yağlı ve çabuk terleyen tende kalıcılığı ve fark edilirliği başarılı olmakta. Tene oturunca da kuvvetli fark edilirliği hissettim.

Eyüp Sabri Tuncer- Amber Eau de Cologne- yapışkan, sıcak ve tozlu karakterdedir. Ancak rahatsız edici aromaları yoktur. Aslında her mevsime uygundur. Ne var ki, tütsü, amber ve baharatlar ile sonbahar- kış sezonu, soğuk havalar ve akşam vakti için, özel olarak düşünülecektir. Günlük kullanım ve sosyal ortam kokusudur. Günün farklı zamanları için, dozaj ayarlaması yapılabilir. Ben tenime özgürce uyguladım.

Not= Kalıcılığı bir güne ulaştığında, ilginç bir değişim yaşanıyor. Tenimde yumuşak ve kremsi vanilya notası egemen oldu.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


1 yorum: