29 Ocak 2016 Cuma

Police- To Be The King Homme EDT / 2013



























Police, 1983 yılında kurulan İtalyan moda markasıdır. Ürün gamları arasında kadın- erkek giyim, saat, takı, kemer, parfüm, aksesuar ve güneş gözlüğü yer alıyor.

Police- To Be The King Homme; güzel ve lüks bir modern tatlı baharat parfümüdür. Genel koku karakteri Calvin Klein -Shock, Paco Rabanne- One Million ve Diesel- Only The Brave Tattoo benzeri olsa da, bence onlardan daha kaliteli ve kompleks bir harmanı vardır. Bu bağlamda, modern tatlı baharatlı kokuları biraz daha geliştiriyor ve çıtayı yükseltiyor.

Sıcak, tatlı rayihalarla; baharat, odunsu notalar, aromatik nüanslar, oryantal esintiler parfümü biçimlendirmektedir. Oryantal- baharatlı gruba alınmış. Harmanı şöyle verilmiş=

Üst= Limon, sedir ağacı, defne yaprağı, kakule ,muskat;

Orta= Artemisia, kaşmir ağacı, amber, lavanta;

Alt= Odunsu notalar, reçineler, tonka fasülyesi, portakal çiçeği.

Police- To Be The King Homme' un rayihasını şifalı otlara, güneşte yanmış kuru bitkilere, baharat karışımlarına benzetmekteyim. Kendi görüşümdür. Katılmayan olabilir...

Keskin bir limon- zencefil- kakule baharat senteziyle açılmakta ve aromatik- şifalı otlar ( defne, kişniş ) da buna katılmakta. Açılışta biraz tatlı lavantamsı etkiler de bulunuyor. Daha sonra sandal ağacı ve odunsu notalar alınmakta. Ortalardan itibaren tatlı baharat karışımı, odunsu reçineler ve amber notası hissediliyor. Kapanışta da odunsu reçineler, amber ve buruk bademsi notalar ( vanilya, tonka fasülyesi ) algıladım.

Genel durum böyle olmakla beraber, basit ayrıntılara inelim...

* Kapanışta reçine ve amberin ikisi de odunsu biçim almış. Bunu odunsu amber olarak da kabul edebiliriz.

* Lüks- modern tatlı baharat hissiyatı alınmaktadır. Bu da, baharatların, lavanta ve aromatik otlarla harmanlanmasından ileri geliyor. En azından, ben bu düşüncedeyim. One Million ve CK Shock' taki baharatlardan bile daha kompleks ve kaliteli bir kullanımdan söz edilebilir.



Koku düzlemine bakalım= Keskin baharatlar- aromatik otlar- odunsu notalar ( sandal )- tatlı baharatlar- odunsu reçineler- amber mevcuttur. Burada, odun ve amber gibi notaların orta katmandan başlayarak etkili olup, kapanışı da yaptığı görülmektedir. Böylece, bir nota katmanlaşmasından bahsedilebilir.

Derinlik ve konfor çizgisine gelelim= Baharat- odunsu notalar- reçine- amber bulunur. Bu çizgi, genel çerçevenin özetidir. Diğer elemanlar, saydığımız bu notalara farklı tonlamalar veriyor. Odunsu reçine veya odunsu amber gibi... Kalıcı, kaliteli ve güzel bir harman olmuş.

Tenimde kalıcılık değerleri başarılı oldu. Baharat- reçine- amber tonları öne çıkmakla birlikte, bir gün boyunca hafifçe esti. Sonbahar- kış parfümü diye düşünebilirsiniz. Ne var ki, dengeli sıkmak şartıyla yaz sıcağında bile çok rahatsız etmez. Bazı tenlerde tatlı lavanta- aromatik ot tandanslı kokması mümkündür. Bu da yaz sezonu için opsiyonel kullanım demek... Hassas burunlar, bu parfümü uzun süre fark edebilir. Dengeli, rafine ve akışkan bir harman takdir ediliyor.

Günlük kullanıma uygun bir yapı gösteriyor. Akşamları daha iyi sonuç verir. Davet, kokteyl, ofis ortamı için düşünülebilecek modern bir kokudur. Tatlılık genele yayılmış. Ama bu, şekerli ve bayık bir tatlılık değil. Zencefil ve reçine liderliğinde daha oturaklı bir tatlılık vermekte. Yumuşak ve kremsi tonlamalar, parfümü daha kabul edilebilir kılıyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder