30 Ocak 2016 Cumartesi

Costume National- Cyber Garden EDT / 2013


 



















İtalyan moda firması Costume National' ın yeni bir parfümüyle ilgili görüş belirteceğiz= Costume National- Cyber Garden, modern tarzda, yeşil bitki tandanslı bir parfüm olmuş.

Odunsu notalar, aromatik- yeşil bitkiler, çiçeksi akorlar parfümü biçimlendiriyor. Ben bunu aromatik- odunsu grubuna dahil edeceğim.

Üst- yeşil çalılıklar, pembe biber, bergamot, greyfurt,

Orta- vinil ( ? ), sardunya, safran, menekşe yaprağı,

Alt- vetiver, paçuli, opoponaks, laden otu, yosun...

Harman böyle verilmiş. Yeşil turunçgiller ve hafif biberli notalarla açılıyor. Gayet ferah, modern ve enerjik bir başlangıç denebilir. Daha sonra aromatik- yeşil otlar ve pudralı çiçeksi notalar sahne almış. Burada safran, sardunya ve menekşeyi ben fark ettim. Aralarda belli belirsiz bir içki teması da var. Belki vinil maddesinden geliyor. Ortalarda biraz sentetiklik olduğunu söyleyelim. Ama bu, rahatsız edici değil. Çiçekler biraz yoğun kullanılmış.

Kapanış ve tenden ayrılış bölümü de odunsu notalar, tütün, meşe yosunu ve miskle gerçekleşmektedir. Burada da yeni biçilmiş çimen, paçuli, vetiver gibi odunsu notalar ve otsu bitkiler öne çıkmaktadır. Misk ve tütün yumuşak ve kremsi tarzdadır. Bazı yorumcular, parfümün sonlarında vanilya ve sedir ağacı- sandal ağacı gibi notalardan bahsetmişler... Olabilir. Son kısımdaki nota katmanı, çeşitli kombinasyonlarla bazı aromaları yaratabilir. Hatta biraz reçinemsi ( opoponaks ) rayihalar bile algıladım...

Açılıştaki biberli tonlar ve aromatik- yeşil notalar ve kapanıştaki odunsu notalar bahis konusu olduğunda; Comme des Garcons- Amazingreen parfümüyle bağlantısı bulunuyor...

Genelde tatlımsı rayihalar hissediliyor. Orta katmandaki sentetikliği saymazsak, büyük ölçüde rafine ve akışkan aromalar var.

Koku düzlemi= Aromatik kombinasyon içerisinde turunçgiller, otsu bitkiler ve biberli notalar- çiçekler- odunsu notalar- tütün- yosun/ misk var.

Derinlik ve konfor noktası= Turunçgiller- otlar- biberler- odunsu notalar- misk bulunur.

Harman belli bir kalite, güzellik ve modernliği yakalamış. Odunsu notalar kalıcılığı arttırmakta. Başlangıçtaki keskin ve ferah turunçgiller ve biberli notalar da, ilk anda fark edilirlik konusunda başarılı performans gösteriyor. Daha sonra tene oturur ve güzelleşir. Tene yakın durur.

Tenimde kalıcılığı kuvvetli şekilde 10 saati buldu. Sonra tene oturunca, kalıcılığı sönmeye başlıyor. Her mevsim kullanılabilir. Günlük kullanıma uygundur. Temiz, ferah, modern kokusu var. Bu yönüyle günlük hayatın içinde her ortama uyum sağlayacaktır. Dozaj konusunda sorun yaratacağını sanmıyorum.

Bu parfümün farklı ve özgün bir aurası var. Günlük hayatın stresinden sizi kurtarabilir. İyimser duygular, sakinlik ve dinginlik hissedebilirsiniz. Terapi etkisi yapacaktır. Yeni kesilmiş çimen, ot, yabanî bitki, nehir kenarı gibi metaforlarla rahatlayabilirsiniz.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder