19 Ocak 2016 Salı

Aedes de Venustas- Iris Nazarena EDP / 2013




















Aedes de Venustas, ABD kökenli niş ve butik parfüm markasıdır. Aedes de Venustas Iris Nazarena, odunsu- çiçeksi/ misk grubunda gösteriliyor. Aromatik otlar da önemlidir. Yoğun ve maskülen bir kokudur. İris çiçeği ana temadır.

Üst- iris çiçeği, ambrette, ardıç meyvesi, anason;

Orta- deri, öd ağacı, karanfil, gül;

Alt- tütsü, odunsu notalar, amber, vetiver.

Çiçeksi/ misk kokuları ve çam ağacıyla yoğun ve keskin bir açılışı var. Sonra öd ağacı, deri, tatlı baharatlar ve gülle devam eder. Tütsü, odunsu notalar ve amberle biter.

Kadifemsi, yumuşak bir zambak, sabunsu ve pudralı çiçekler ve baharatlı karanfil olmak üzere, üç değişik çiçek kullanımını- ortalardan itibaren görmekteyiz. Çiçeksi notalarda alışılmadık bir kalite, zenginlik ve derinlik var. Menekşe, parfümü forse ediyor.

Sonlarda ise dumanlı rayihalar ve kül teması değerlendirilmektedir. Bunlar yumuşak amber ve odunsu notalarla kaynaşır. Parfüm burada daha sıcak hale çevrilir.

Gene ortalarda tatlı ve yumuşak baharatlar önemlidir. Çiçeksi notalarla bütünleşmiştir.

Başlangıç, Comme Des Garcons' lardaki çam esintilerini hatırlatmakta. Keskin, yoğun, ama ferah ve dingin yorumlama beğenilmektedir.

Koku düzlemi= Menekşe/ misk, çam esintisi, öd ağacı, deri, baharatlı karanfil, odunsu notalar ve amber olarak özetlenebilir. Çok süratli bir akışkanlık içinde, rafine ve temiz aromalar takdir edilir. Dengesiz ve aşırı vurgular yok diyebiliriz.

Derinlik ve konfor noktası= Çam esintileri, iris, baharatlı karanfil ve odunsu notalar şeklinde yorumlanabilir. Bu saydığımız notalarda kalıcılık, kalite, fark edilirlik de var. Ne var ki, ağır ve lüks kadife perdeleri andıran yoğun ve pudralı çiçekler ile çok hoş kullanılmış tatlı baharatların kaynaşması, insanın ruhunda gurur ve heyecan dalgalanmalarına yol açmaktadır. Tene bu notalarla yerleşiyor ve güzelleşiyor.

Şişesindeki dolgunluk harmanına da yansımış.

Sonbahar- kış dönemi için idealdir. Günlük kullanıma ve özellikle akşam saatlerindeki sosyal aktivitelere ( davet, kokteyl, yemekli toplantı ) uyacaktır. Yaz sıcağında sıkılmamalıdır. Ofis içinde kullanılacaksa, çok hafif tatbik edilmelidir. Kuvvetli ve yoğun esansları var. Tende bir günden fazla kalır.

Baharatlı karanfil, tütsü ve amber olarak düşünürsek, geleneksel, Doğulu etkiler vardır. İris teması, aromatik otlar ve çam esintileri de modern yoruma müsaittir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder