24 Ocak 2016 Pazar

Tommy Hilfiger- Freedom Sport EDT / 2013





















Tommy Hilfiger, ABD kökenli moda markasıdır. Thomas Jacob Hilfiger tarafından kurulmuştur. 1970' lerden itibaren faaliyete geçti. Erkek ve kadın giyim hattı bulunmakta. Rahat, spor ve klasik tarzda kıyafetler tasarlıyor.

Tommy Hilfiger Freedom Sport, markanın ferah, canlı ve dinamik bir parfümüdür. Aromatik otlar, yeşil bitkiler, baharatlar, odunsu notalar parfümü şekillendirmektedir. Aromatik- odunsu grubuna dahil edilmiş.

Üst= Adaçayı, yeşil notalar, kişniş yaprakları;

Orta= Karabiber, tarçın, kakule;

Alt= Paçuli, vetiver.

Sade ve basit bir harman takdir edilmektedir. Genelde dengeli bir tatlılık mevcuttur. Baştan sona aromatik notaların etkisinde bulunuyor.

Açılış güçlü ve ferah aromatik- yeşil notalarla olmuş. Adaçayı ve kişnişin egemenliğinde, tatlı- otsu rayihalar alınmakta. Sonra aromatik- tatlı baharatlar gelmekte. Yalnız, burada küçük bir nüans farkı var= Önce yoğun ve sofistike bir karabiber hissettim. Bu etki devam ederken, parfüm yumuşadı ve çok güzel ve lüks tatlı baharat temasına döndü. Karabiberden sonraki baharatlar, aromatik tatlı baharatlardır. Ve bu çizgide, artık lüks bir zencefil, baharat katmanını domine etmektedir.

Şöyle de denilebilir= Ortalardan itibaren, acı karabiber değil, tatlı biberli baharatlar ( zencefil, tarçın, kakule ) kontrolü ele geçirmektedir. Ancak, bu baharatlar, yukarıdan gelen aromatik otların etkisiyle yumuşamıştır. Aromatik- ferah tatlı baharatlar olmaktadır.

Orta notalar uzun sürüyor. Parfüm tene yapışıyor ve güzelleşiyor. Tene yakın duruyor. Son kısımda ise, daha çok, ağır tozlu- topraksı bir paçuli algılanıyor. Bunun gerisinde ferah çimensi notalar var. Biraz yeni biçilmiş çimen aromaları aldım. Vetiver tarzında odunsu notalar olmalıdır.

Notalar dengeli ve uyumludur. Katmanlaşma daha çok, ortalarda kendini belli ediyor. Parfümün sportif tarafı, özellikle başlangıçta aromatik- otsu rayihalar için sözkonusu olabilir. Yoksa, ortalardan bitişe kadar baharatlı- odunsu katman geçerli olmaktadır. Bu yönüyle, hem yaz, hem de kış kullanımına izin veriyor. Kışın elbette dengeli sıkılmalıdır.




Koku düzleminde yeşil aromatik otlar- karabiber- aromatik baharatlar- odunsu / çimensi rayihalar bulunuyor. Rahatsız edici bir ayrıntı yok. Çünkü, bütün bileşenler yumuşak aromatik tarzdadır- karabiber hariç.

Derinlik ve konfor çizgisinde adaçayı- kişniş- zencefil- paçuli mevcuttur. En çok bu aromaları beğendim. Gayet kaliteli ve elegant unsurlardır. Kalıcılık ve güzellik nüanslarını da barındırmaktadır.

Belki karabiber biraz zorlayıcı olur. O nedenle tekrar söylüyorum, dengeli dozaj verilmelidir. Ağır ve yoğun paçuli, ferah bir vetiver ile dengelenmiş. Odunsu notalar kalıcılığı yükseltiyor.

Ofis kullanımına pek uygun gözükmüyor. Öğleden sonra ve akşam için daha ideal bir kokusu var. Akşam davetleri, kokteyller için düşünülebilir. Aslında genelde, Armani Code Sport benzeri rayihalar var= Aromatik nüanslar, zencefil, vetiver bu cümledendir.

Kalıcılığı kuvvetlidir. Özellikle orta katman bu işi kotarıyor. Kalıcılık odunsu notalarla da ilişkilidir. Tenimde bir güne yakın kalıcılık yaptı. Tene yakın durduğu için, bir süre sonra kendi teninizde fark edemiyorsunuz. Ama etrafınızdaki kişiler parfümü fark ediyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder