25 Aralık 2020 Cuma

Parfums de Marly- Kalan EDP / 2019

 















Parfums de Marly Kalan EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Parfums de Marly- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Kalan isimli parfümü değerlendiriyoruz. Turunçgiller, lavanta, baharatlar, tonka fasülyesi, amber ve tütsü aromalarıyla şekilleniyor. Tatlı, kremsi, şekerli, kuru, sıcak, yumuşak ve yapay esintiler sunmakta. Oryantal- baharatlı grubunda gösterilmekte. 

Üst- baharatlar, kan portakalı, karabiber,

Orta- lavanta, portakal çiçeği,

Alt- odunsu notalar, meşe yosunu, tonka fasülyesi, beyaz sandal ağacı, amber.

Parfums de Marly- Kalan- tam olarak tatlı- şekerli kan portakalı ve lavantalı kremsi baharatlar ile açılıyor. Turunçgilli- lavantalı- baharatlı bu harmanı çok beğendim. Tarçın- kakule- biber çeşnisi harika olmuş. Bunlara kremsi tonka fasülyesi  katılıyor. Gene kremsi amber ve sıcak tütsülerle sona geliniyor. Çok basit, sade ve kompakt koku karakteri mevcuttur. Baştan sona sıcak vurgular yapılmış. Tonka fasülyesi ile birlikte sıcaklık yükseliyor. Baharatların yapısı gayet yumuşaktır. Tonka fasülyesi- amber ikilisinde yapaylık görülüyor ama rahatsız etmiyor. Kuru esintiler de varsa, tütsü aromalarından kaynaklanabilir- tende kuruma bakımından.

Parfums de Marly- Kalan isimli parfümde başlangıç faslındaki aromalar ( turunçgillerden başlayan ), harman halindedir ve iç içe geçmiştir. Diğerleri ( tonka fasülyesinden itibaren ) koku katmanları olarak sırasıyla devreye giriyor. Aslında oldukça hızlı akışkanlıkla lavantalı- baharatlı- tonka fasülyeli : şekerli fujer parfüm tarzını ortaya koyuyor. Ancak Modern Tatlı Baharatlı parfüm özellikleri de yansıtıyor. Hızlı akışkanlıktan sonra tene yakın kalma eğilimindedir. Fark edilirliği de tene yakın durması / sakin / tensel bir koku olmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Genele yayılmış tatlı & kremsi rayihalar kalıcılıkta etkilidir. Gene bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder