21 Aralık 2020 Pazartesi

Orto Parisi- Megamare EDP / 2019

 















Orto Parisi Megamare EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede

Orto Parisi- İtalyam niş parfüm markasıdır. Şimdi Orto Parisi- Megamare isimli parfümü yorumlayacağız. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, yapraklar, sucul ve ozonlu notalar, odunsu notalar, misk ve vanilya içeriklidir. Tatlı, şekerli, şuruplu, kremsi, yumuşak, ferah, sıcak, serin ve yapay esintileri var. Aromatik- odunsu kategorisinde gösterilebilir.

Notaları hakkında hiçbir açıklama yapılmamış. Biz de koku karakterindeki aromaları tahmin etmeye çalışacağız.

Orto Parisi- Megamare isimli parfümün açılışında şekerli ve şuruplu tarzda meyveler ve turunçgiller var : Portakal, mandalina, aslan meyvesi, çilek ve ahududu olabilir. Daha sonra bu meyveler ve turunçgiller, sucul ve ozonlu hissiyata çevriliyor. Orta bölümde turunçgiller kremsi hale gelecektir. Gene bu bölümde ferah yeşil çiçeksi notalar, yeşil yapraklar ve otlar sahne alıyor. Menekşe teması, zambak ve lotus tahmin ettim. Yeşil- çimensi odunsu notalar ( vetiver ), bu yeşil- bitkisel koku grubunu desteklemekte. Sonlarda iyice odunsu notaların hakimiyeti var : Yapay sedir ağacı ve şuruplu misk birliktedir. Ayrıca tatlı sandal ağacı- vanilya kombinesiyle karşılaşıyoruz.

Orto Parisi- Megamare isimli parfümde, başlangıçta meyveler ve turunçgiller dengeli bir ağırlığa sahiptir. Devamında turunçgillerde kremsi bir yapaylık hissedilir. Ama rahatsız etmiyor. Özellikle son bölümdeki yapay odunsu notalar koku kalitesini aşağıya çekmiştir. Çok sıcakta sıkılırsa baş ağrıtabilir. Bu nedenle tene dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Parfümün en beğendiğimiz yönü, orta katmanda sözünü ettiğimiz ferah yeşil kokan notalardır. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Fark edilirliği de tene yakın durmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir. Günlük kullanım, sosyal ortam ve ilkbahar- yaz mevsimi kokusudur. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder