16 Aralık 2022 Cuma

Maison Francis Kurkdjian- Oud Silk Mood EDP / 2018




Maison Francis Kurkdjian- Fransız niş parfüm firmasıdır. Şimdi Maison Francis Kurkdjian- Oud Silk Mood isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, pudralı, sabunsu, tozlu, metalik, sıcak ve yapay esintileri var. Öd ağacı temalı olması istenmiş. Odunsu notalar çiçeksi notalar, deri ve turunçgiller barındırıyor. Çiçeksi- odunsu grupta gösterilebilir.

Üst- bergamot, papatya, gül,

Orta- hedione molekülü, gayakum ağacı,

Alt- papirüs bitkisi, agar ( öd ) ağacı.

Maison Francis Kurkdjian- Oud Silk Mood isimli parfümün açılışında tatlı & pudralı tonlarda gül akoru var. Bunu sabunsu koktuğuna karar verdiğimiz bergamot ve çiçeksi notalar ( hanımeli, kediotu ) takip etmekte. Orta bölümde sabunsu çiçeklere, yapay ve metalik aldehitler eşlik edecektir. Son fazda ikisi de yapay verilmiş öd ağacı ve deri notası var.

Maison Francis Kurkdjian- Oud Silk ( İpek ) Mood-isimli parfüm, sabunsu çiçeksi notalar, öd ağacı ve deri çizgisinde genelde tozlu ve sıcak yapıdadır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer : Gül- kediotu- öd ağacı- deri vurguları üzerine bina edilmiş bir koku karakteri var. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yapışmakta. Tene oturma işlemi tamamlanınca tabaklanmış tozlu deri ve kösele ayakkabı gibi kokuyor. Sabunsu, pudralı ve tozlu yapısından ötürü tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlenceleri için idealdir. Fark edilirliği özellikle sahibine yönelik olarak yoğun ve saldırgandır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılığı var.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder