10 Ocak 2023 Salı

Parfums de Marly- Sedley EDP / 2019

 















Parfums de Marly- Fransız parfüm markasıdır. Bugün Parfums de Marly- Sedley isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, kremsi, keskin, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Turunçgiller, lavanta, aromatik otlar, ambroksan, amber ve vanilya aromalarıyla biçimlenmekte. Odunsu- aromatik grupta gösteriliyor. 

Üst- nane, limon, bergamot, greyfurt, mandalina,

Orta- lavanta, biberiye, buhur, sardunya,

Alt- ambroksan, vetiver, kaşmeran, sandal ağacı, sedir ağacı, paçuli.

Parfums de Marly- Sedley- tatlı, köpüklü ve sonradan yeşil kokan turunçgillerle açılıyor. Limon ve bergamot tatlıdır. Mandalina yeşil yapıdadır. Orta katmanda yeşil ve ferah kokan lavanta ve aromatik otlar ( keskin biberiye ) var. Kapanış kısmındaki aromaları da şöyle gruplandıralım : Yapay ambroksan ve kremsi vanilya kombinasyonu ve bunlardan ayrı olarak gene kremsi amber. Son fazda sıcaklık ve yapaylık artmıştır. 

Parfums de Marly- Sedley isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirlik yapıyor. Kapanıştaki sıcak ve yapay vurgular hem kalıcılığı yükseltiyor hem de tene dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Tene üç- dört kez fıslatmak yeterlidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. Açılış ve orta katmandaki yeşil ve ferah yapısal düzen çok beğenimizi kazanmakla birlikte, sondaki yapaylık koku karakterini bozmuştur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder