9 Aralık 2020 Çarşamba

Bvlgari- Man Wood Essence EDP / 2018


 


























Bvlgari Man Wood Essence EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Bvlgari- İtalyan mücevher ve takı firmasıdır. Bugün Bvlgari- Man Wood Essence isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı- şekerli, kremsi, yumuşak ve ferah esintileri var. Turunçgiller, odunsu notalar, aromatik otlar, baharatlar, vanilya ve reçineler barındırmakta. Odunsu- baharatlı grupta gösterilebilir.

Üst- şekerli turunçgiller, limon kabuğu, rendesi, kişniş yaprağı,

Orta- sedir ağacı, vetiver, selvi bitkisi,

Alt- benzoin.

Bvlgari- Man Wood Essence isimli parfümün açılışında gayet net ve temiz biçimde şekerli turunçgillerin ( limon- greyfurt ) olduğunu anlıyoruz. Tatlı ve biberli baharatlar ( kakule- yeşil biber ) bundan sonra geliyor. Orta bölümde tatlı- yeşil kokan aromatik otlardan kişniş ve fesleğen seçiliyor. Kapanışa doğru yaklaşırken önce odunsu notalar sahneye çıkmakta : Kremsi vetiver ve yeşil kokan yumuşak sedir ağacı. Devamında misk ve vanilyalı reçineler ( benzoin ? ) ile tatlılık iyice şekerli hale dönüşüyor.

Bvlgari- Man Wood Essence- genellikle şekerli bir tatlılığa meylediyor. Yalnız açılıştaki turunçgiller ve sonrasındaki baharatlar canlı ve enerjik aromasıyla beğenilmekte. Son bölümdeki vanilyalı reçinelerin verdiği şekerli hissiyat rahatsız edebileceği için dengeli sıkılması gereklidir. Gene de nota geçişleri başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor.

Bvlgari- Man Wood Essence ile ilgili bir diğer husus da, turunçgiller ve aromatik otlarda belli derecede hissedilen sucul- ozonsu koku biçimidir. Bu da parfümü ferah ve kullanışlı kılmakta. Zaten yukarıda belirttiğimiz gibi, dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal faaliyetler ve her mevsime uyacaktır. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılğı takviye edilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder