11 Ekim 2022 Salı

Initio- Psychedelic Love EDP / 2017

 















Initio- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün Initio- Psychedelic Love isimli parfümün tanıtımıyla karşınızdayım. Turunçgiller, baharatlar, gurme notalar, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, badem, odunsu notalar, tütsü, reçineler ve vanilya aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, sabunsu, kekremsi, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintiler sunmaktadır. Çiçeksi grupta gösterilmiştir.

Üst- ylang ylang, bergamot,

Orta- kediotu, hedione molekülü / çiçeği ( yapay yasemin ), gül, 

Alt- mür reçinesi, sandal ağacı.

Initio- Psychedelic Love isimli parfümün açılışında kremsi bergamot ve portakal gibi turunçgiller vardır. Bunu şekerli tatlılık yapan baharatlar ve gurme notalar takip etmektedir. Tarçın ve karamel, parfümü iyice tatlandırıyor. Orta katmanda çiçeksi notalar yer alır. Bunlar pudralı ve sonradan sabunsu kokan ylang ylang, yasemin, kediotu ve gül olarak sıralanıyor. Son bölüme doğru gene pudralı tonlamalarla muhatap olmaktayız. Tonka fasülyesi ve kekremsi badem, bariz biçimde hissediliyor. Sabunsu rayihalarla belirlenen odunsu notalar ( sandal ağacı )  ve reçinelerin ( mür reçinesi ) kapanışı yapacağını düşünmüştüm ki, parfümü sıktıktan bir gün sonra sıcak ve gayet yüksek tatlılıktaki vanilya- odunsu notalar ( sandal ağacı )- tütsü troykası ile karşılaşınca önce şaşırdım fakat sonra bu güzel sürprizden memnun oldum.

Initio- Psychedelic Love isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Açıkçası, son bölüm hariç son derece hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan olduğu kadar boğucu bir fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansına sahiptir. Tene dengeli sıkılması lazımdır. Üç- dört fıs yeter. Genele yayılan ve şekerliliğe kaçan yüksek tatlılık, sabunsu ve pudralı rayihalar ve özellikle sabunsu sandal ağacı- mür reçinesi gibi yapaylığı üst düzeye vardıran aromalar nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Ne var ki nota geçişleri başarılıdır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder