3 Şubat 2023 Cuma

Valentino- Uomo Born In Roma EDT / 2019

 















Valentino- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Valentino- Uomo Born In Roma isimli parfümü yorumluyoruz. Metalik, tuzlu, tatlı, sabunsu, sucul, ozonlu, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Mineral / metalik notalar, çiçeksi notalar, denizel notalar, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- mineral notalar, menekşe, tuz,

Orta- zencefil, adaçayı,

Alt- vetiver, odunsu notalar.

Valentino- Uomo Born In Roma- metalik notalarla başlangıç yapıyor. Harmanda mineral notalar şeklinde açıklanmış. Hemen tuzlu ve yeşil ferah kokan erkeksi çiçeklere geçiliyor. Burada menekşe baskındır ve çok net hissediliyor. Leylak da olabilir. Çünkü hafif sabunsu bir hissiyat da var. Devamında sucul, ozonlu ve denizel notalar eşliğinde yeşil kokan aromatik otları göreceğiz. Adaçayı, kişniş ve fesleğen olabilir. Yumuşak, ferah ve tatlımsı baharatlar da ( zencefil, kakule ), aromatik- çiçeksi- sucul orta katmanın bir diğer koku bileşenidir. Kapanışta tamamen yapay aromalar söz konusudur. Bunlar gene de yumuşak yapıdaki odunsu notalar ( baskın yeşil karakterli vetiver, sedir ağacı ) ve amber / ambergristen oluşuyor.

Aslında, Valentino- Uomo Born In Roma isimli parfümdeki bütün katmanlarda tuzlu, ozonlu, sucul ve denizel etkiler var. Bunun sonucunda az ama dengeli tatlılık, uyumlu notalar, baştan sona ferah ve enerjik yapısal düzen görülmektedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Kaliteli bir erkeksi çiçeksi- aromatik- odunsu kolonya tarzındadır. Böylece fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir, günlük kullanımda tazeleme ile kalıcılığı arttırılabilir, tene özgürce sıkılabilir. Gene bu anlamda günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Odunsu notalar ve amberdeki yapaylığın bilinçli tercih olduğunu düşünüyoruz ama bu da rahatsız etmiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder